Uniós forrásból épül a vecsési Semmelweis bölcsőde

Február 1-én letették az építés előtt álló, új Semmelweis Bölcsőde alapkövét. A régi épület helyére egy nagyobb férőhelyes intézményt hoznak létre.

 

A bölcsőde építésének kivitelezési munkálatai 2012. január 2-án kezdődtek meg.  Február 1-én az alapkő-letétel során, a hagyományokhoz híven, egy úgynevezett időkapszulát helyeztek el, mely  egyebek mellett – tartalmazza a helyi újság aktuális számát, a képviselőtestület- és a megvalósításban résztvevők- valamint a Semmelweis Bölcsőde munkatársainak névsorát, továbbá egy fényképet a régi bölcsődéről és egy fotót, névsort a 2011-2012-es évfolyamba járó bölcsődés gyermekekről; illetve Vecsés zászlaját.  Az új intézmény alapját már kiásták, ám a rendkívüli hideg idő miatt a további munkálatokat később folytatják.

Nyárra elkészülhet, ősszel pedig már gyermekeket fogadhat az új, ötven férőhelyes Semmelweis Bölcsőde.  Az építkezés költségeinek 90 százalékát uniós forrásból fedezik.

Az új gyermekintézményre azért van szükség, mert a kicsiket jelenleg fogadó, több mint 100 éve családi háznak épült, majd patikaként is működő Mária utcai ingatlan nem felel meg a követelményeknek.     A közel 800 négyzetméteres hasznos alapterületű, kétszintes Semmelweis bölcsőde részben a régi, lebontott épület helyére kerül. Az intézmény két telket foglal majd el, mert az önkormányzat a szomszédos, Károly utcai ingatlant is megvásárolta.     A csoportszobákon kívül egyebek mellett orvosi szobát, konyhát, alapanyag raktárt, fejlesztő helyiséget, irodákat, öltözőket és vizes blokkokat is kialakítanak a korszerű nyílászárókkal és szigeteléssel, valamint napkollektorokkal ellátott épületben, amelyhez zöld udvar is tartozik majd .

A Kunhegyesi Építők Kft. kivitelezésében készülő, több mint 234 millió forintba kerülő beruházás költségeinek 90 százalékát uniós forrásból biztosítják, a fennmaradó részt önerőként az önkormányzat állja. A Semmelweis bölcsőde a tervek szerint már ősztől fogadhatja a gyerekeket.