Rendőrségi felhívás!

 

Kapitányságunk tudomására jutott, hogy 2012. január 20-án, Vecsés, Lőrinci úton egy méregzöld metál színű IDN-382 frsz-ú személygépkocsiból egy férfi, az úton gyalogló 17 éves lányt megszólította, és arra kérte, hogy üljön be a kocsijába, mert úgyis elviszi! A lány ennek nem tett eleget, ezért a férfi kiszállt a kocsiból és elindult a lány felé, ekkor a megriadt lány elkezdett futni, és a közelben lévő idős férfitól kért segítséget. Ezt látván az idegen férfi visszaült a kocsijába és elhagyta a helyszínt. Hasonló jellegű cselekmény történt még az illetékességi területünkön, de abban az esetben egy eltolható ajtós kisbusz állt meg a leszólított lányok mellett.Mindenesetben az érintett lányok helyesen cselekedtek, mert a helyszínt elhagyták, a kérésnek nem tettek eleget és segítséget kértek.

Fentiek miatt, soron kívüli tájékoztatással kérjük a szülők és a gyermekek figyelmét hívják fel arra vonatkozóan, hogy idegenekkel ne álljanak szóba, ismeretlen autóba ne üljenek be, ne adják meg személyes adataikat, telefonszámukat stb, annak érdekében, hogy az áldozattá válást megelőzzük.Egyben nyomatékosítsák a gyerekekben, hogy ilyen esetekben a kérésre magyarázkodás nélkül mondjanak ?nem?-et, a helyszínt hagyják el, kérjék felnőtt segítségét!

Amennyiben bárkinek a történtekkel kapcsolatban bármiféle információja (személyleírás stb.), személyes tapasztalata van, kérjük jelentkezzen a Monori Rendőrkapitányságon!

Monor, Kossuth u. 86.Tel.:06-29-410-367;

Jelentkezzenek továbbá azok is, akik hasonló helyzetbe kerültek, akár név nélkül, anonim módon is lehetőség van arra, hogy a rendőrség tudomására hozzák az ezzel kapcsolatos bármiféle információikat! Az ilyen jellegű esetek előfordulását csak közös erővel és összefogással tudjuk megelőzni, ezért kérjük segítségüket!