Megkéselték ifjabb Dobrovitz József válogatott négyesfogathajtót

Szombatról vasárnapra virradó éjszaka megkéselték ifj. Dobrovitz Józsefet. Édesapja, a 2004-ben csapatban világbajnok Dobrovitz József elmondása szerint fiát a bicepszén és tricepszén érte a szúrás, s várhatóan szerdán vagy csütörtökön engedik ki a kórházból. Hozzátette, a teljes felépülése még sokáig eltarthat, így kihagyhatja az első, májusban esedékes fábiánsebestyéni és a második, június elején sorra kerülő, vecsési világbajnoki válogatóversenyt.
“Az csak négy hét múlva derül ki, hogy kell-e műteni” – jelentette ki az MTI érdeklődésére kedden a megszúrt sportember apja, aki arról is beszámolt, hogy a tettest elfogta a rendőrség.
Dobrovitz József elmondása szerint egy vecsési vendéglátóipari egységben történt a támadás. A fia szerette volna felsegíteni a földről unokabátyját, akit öten rugdostak, de őt is földre lökték és megrugdosták. Az apa döbbenetesnek nevezte, hogy a késelés akkor történt, amikor a verekedés már véget ért és éppen felsegítették a földön fekvőket.

A helyszíni adatgyűjtés és tanúkutatás alapján az ügyben a nyomozók 5 személyt hallgattak ki gyanúsítottként, közülük egy 27 éves budapesti férfi őrizetben van, előzetes letartóztatását kezdeményezte a rendőrség.

 A Monori Rendőrkapitányság valamennyi támadóval szemben csoportos garázdaság és súlyos testi sértés kísérlete miatt folytat büntető eljárást.