Új rendőrkapitány Monoron

Változás a Monori Rendőrkapitányság élén, új beosztásba került 2012. március 16.-tól a Monori Rendőrkapitányságot 17 éven át irányító Kelemen József r. alezredes. A mai naptól az Országos Rendőr-főkapitányság Dunakeszi Oktatási Központ állományában látja el szolgálati feladatait.

A Monori Rendőrkapitányság vezetésével Dr. Simon Tamás r. dandártábornok a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője Szmodics Róbert r. alezredes Urat bízta meg, aki korábban a Budapesti Rendőr-főkapitányságon és a Rendészeti Biztonsági Szolgálat állományában látott el vezetői feladatokat, 2007. március 1-jétől pedig az ORFK Bűnügyi Főigazgatóság Bűnügyi Főosztályán látott el kiemelt főnyomozói feladatokat – írta a megyei főkapitányság a közleményben.

A Vecsési Rendőrőrs a Monori Rendőrkapitányság legnagyobb őrse. Az illetékességi területén a közbiztonsági és bűnügyi tevékenység zömét önállóan látja el. Az őrs létszáma 22 fő. Állományukba nyomozók, körzeti megbízottak és járőrök is tartoznak. A közterületi szolgálat folyamatos, gyakran két pár járőr és körzeti megbízott is lát el szolgálatot egy időben.  Illetékességi területéhez két település tartozik, Vecsés város és Üllő város, települések lakossága összesen csaknem 30.000 fő. Vecsés és Üllő folyamatosan és dinamikusan fejlődik. Bevásárló központ, nagyobb üzletek, logisztikai létesítmények találhatók a két településen.Közbiztonságilag veszélyeztetett objektumok: posta, bankok, takarékszövetkezet, polgármesteri hivatal, vasútállomás, víztároló berendezések, üzletközpont, pártok irodái, bevásárló helyek, és a benzinkutak. A fenti objektumok folyamatos, visszatérően ellenőrizés alá esnek, az útiránytervekben szerepelnek. Közlekedési szempontból forgalmas csomópontok Vecsésen a 4-es és a 400-as út kereszteződése, a Dózsa György út és a Széchenyi út kereszteződése, a Fő út ? Telepi út kereszteződése. Üllőn jelentős forgalmat bonyolít a Gyömrőre vezető út és a 4-es főút kereszteződésében lévő csomópont, illetve a 4-es 400-as találkozásában lévő körforgalom, valamint a 400-as út, Ócsai út, Gyömrői út kereszteződése.