A költészet napja

1964 óta ünnep a mai nap, József Attila születésnapja, a Magyar Költészet Napja. Ma szinte mindenhol olvashatunk, hallhatunk verseket. Találkozhatunk a régi kedvencekkel és mai újakkal is.  Vecsésen a  Róder Imre Városi Könyvtár szeretettel vár minden érdeklődőt 2012. április 12-én csütörtökön 18 órára a Költészet napja alkalmából tartandó zenés-irodalmi estre.

Fellépők a G. Ferenczy Hanna Irodalmi Kör Tagjai:
Benke Győzőné; Borka István; Farkas Flóra; Farkas Márton; Sallay Gyula; Szénási Sándor; Kelemenné Bata Mária; Rendekné Gombos Adrien; Varjasi Béla
Gyümölcsös Tapír és Natúr Fakír zenekarok

Helyszín:  Ifjúsági és Gyermekkönyvtár, Vecsés, Károly u. 12./c
A belépés díjtalan!

Elképzelhető, hogy manapság már nem annyira divatos verseket hallgatni vagy olvasni, de vannak olyan költemények, amik hallatán az ember libabőrös lesz. Valahol itt van elrejtve a lényeg. Amikor valaminek több év ? sőt, több száz év ? után is ilyen hatása van, az megérdemli az ünnepnapot. Jó ok a Magyar Költészet Napja arra is, hogy pár percre lelassítsunk, megálljunk és gondolkozzunk. Azokról a dolgokról, amiket már a költők is évszázadok óta próbálnak megfejteni: szeretet, gyűlölet, isten, világ, haza, háború. Nekünk se fog sikerülni ? ebben biztos vagyok ? de a versek sokat segíthetnek!  A magyar Költészet Napján a legtöbb embernek a klasszikusok jutnak eszébe. Vagyis Kölcseytől körülbelül a Nyugat nemzedékéig. De ne feledkezzünk meg Balassiról, Berzsenyiről és a kortárs költőkről sem. A magyar költészet szinte kiapadhatatlan forrás mindazok számára, akik szeretnék megismerni nyelvünket, kultúránkat és történelmünket.