Álpolgárőr Vecsésen

Vecsés Települési Polgárőr Egyesület felhívása:

2012. április 16-án 21:30 órakor lakossági bejelentést kaptunk, mely szerint egy civil ruhás férfi URH rádióval a kezében a Petőfi Sándor utca és a Bulcsú utca környékén nézegeti a házakat. A környékbeli lakók kérdőre vonták, hogy ki ő és mit csinál, melyre azt válaszolta, hogy polgárőr akcióban vesz részt és egy autót keres, illetve a kabátja alól megmutatta egy sárga színű, jelleg nélküli láthatósági mellény egy darabkáját. A lakóknak gyanússá vált a személy, ezért felhívták a vecsési polgárőrség készenléti telefonszámát. A bejelentést követően a helyszínre vonultunk, felvettük a kapcsolatot a bejelentővel, illetve a tanúkkal. A Budapesti és Agglomerációs Polgárőr Szervezetek Szövetsége ügyeletesének elmondása szerint egyetlen polgárőr egyesület sem jelentett be semmilyen akciót Vecsés területére (a bejelentkezés és a szolgálatteljesítés helyének , valamint a területelhagyás bejelentése minden polgárőr számára kötelező).

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a Vecsés Települési Polgárőr Egyesület minden esetben dokumentáltan, egyedi mintázatú, POLGÁRŐRSÉG feliratozással ellátott megkülönböztető mellényben, valamint POLGÁRŐRSÉG feliratú gépjárművel lát el szolgálatot, mint a képeken is látszik. A polgárőr igazolványok beszerzése folyamatban van, reményeink szerint a legközelebbi jövőben sor kerül azok kiadására.

Szomorúan tapasztaltjuk, hogy vélhetően nem tisztességes szándékú emberek a polgárőrök iránti lakossági bizalmat kihasználva nézegetik a házakat, településrészeket. Kérem, hogy amennyiben a polgárőri jelleggel szemben bármilyen kétség merül fel, azonnal jelezzék a Vecsés Települési Polgárőr Egyesület 06-30-758-5420 telefonszámán.

Az esetet jeleztük a Vecsési Rendőrőrsnek, a Budapesti és Agglomerációs Polgárőr Szervezetek Szövetségének, valamint az Országos Polgárőr Szövetségnek.

Tisztelettel
Vecsés Települési Polgárőr Egyesület