Rátámadtak Schiffer Andrásra egy vecsési köztéri fogadóórán

Schiffer András

Rátámadtak Schiffer Andrásra és az LMP ceglédi önkormányzati képviselőjére szerdán egy Vecsésen rendezett köztéri fogadóórán ? mondta el a volt frakcióvezető az MTI-nek. A politikus állítása szerint a támadók a Jobbik aktivistái voltak.

Schiffer András azt mondta, hogy a még szeptemberben megkezdett országjárás részeként hirdettek meg szerda délelőttre Vecsésen egy  köztéri fogadóórát. Szavai szerint ezen ketten várták a polgárokat Földi Áronnal, pártjuk a ceglédi önkormányzati képviselőjével, amikor körülbelül 12-15 ?jobbikos aktivista körbevett minket és elkezdte rugdosni a kitelepülő pultunkat?. A parlamenti képviselő azt mondta, hogy támadóik, akik feltehetően ittasak voltak megfenyegették őket, hogy ?húzzunk el Vecsésről, mert itt nincs semmi keresnivalónk?.

Földi Áron

Közölte: jobbnak látták elkerülni a konfliktust és mivel ilyen körülmények között a békés vecsési polgárok sem tudtak volna részt venni a fogadóórán, Földi Áronnal együtt távoztak annak helyszínéről.
 Arra a kérdésre, hogy honnan tudta, hogy a támadók a Jobbik aktivistái, Schiffer András azt felelte, ez a szavaikból is kiderült, de emellett még egy jobbikos pártzászlót is magukkal hoztak.
égül azt mondta nem tesz feljelentést, mert meglátása szerint az eset sokkal inkább politikai, mint rendőrségi ügynek számít. A politikus sajnálja hogy nem tudtak találkozni a polgárokkal, de mint fogalmazott “minden fenyegetés  ellenére” visszatérnek később Vecsésre.

A Hír24-nek nyilatkozott Szabó Attila a  Jobbik vecsési szervezetének elnöke, önkormányzati képviselő:

Szabó Attila

“Olvasom az MTI hírét, hogy Schiffer Andrást Vecsésen inzultálták jobbikos aktivisták.

No.

Szeretném, ha ezt a hírt kommentálná.

Ilyen hírről nem tudok, hogy Schiffert, a Schifut itt valaki is inzultálta volna. Azt tudom, hogy ő kijött ide, lakossági fórumot tartani, és kimentünk vele beszélgetni, az én vezetésemmel, ütköztettük az érveket, ugyebár más politikai nézeteink vannak.

Az érveket ütköztették, vagy a bakancsot a pulttal?

Milyen bakancsról beszél, ember? Maga ott volt látta, hogy volt valakin bakancs?

Ne emberezzük egymást, kérem.

Akkor meg milyen bakancsról beszél?

Azt olvasni Schiffer közleményében, hogy megrugdosták a pultját.

Megrugdosták a pultját? Hát itt senki nem rugdosta meg a pultját. Bakancsba meg pláne nem, mert itt higiénikus, tiszta emberek vannak, és nem járnak negyven fokba bakancsba. Senki nem rugdosta meg a pultját, hanem beszélgettünk vele teljesen normálisan a politikai nézeteinkről. Majd őneki elfogytak az érvei, és elballagott. Úgy éreztük mi, hogy meggyőztük őt arról, hogy a mi politikai érveink sokkal jobbak, mint az övé. Mivel hogy ő kifogyott az érvekből, összepakolta a kis motyóját, azt elballagott. Ennyi. Úgyhogy nagyon sok szeretettel várjuk vissza Schifut. Úgy, ahogy megbeszéltük. Nyugodtan jöhet hozzánk, itt én vendégül is látom, akár itt a házamba, lezuhanyzik, aztán megy a dolgára.

Lezuhanyzik? Miért kéne Schiffernek ott lezuhanyoznia?

Csak mondom, ha esetleg jól érezzük magunkat, nyugodtan. Pont azért mondom, hogy az embernek a fürdőszobája egy intim szféra. És én akár oda is beengedem. Nincs énnekem semmi bajom Schifuval. Mi szeretjük Schifut.

Schifu? Ez az ő beceneve?

Mi így becézzük. Schifu, Schifu. Kis Schifu. A mi Schifunk. Szeretjük mi Schifut.

Értem. Egyébként azt mondja az MTI-nek Schiffer András, én meg így nevezem őt , hogy ?támadói – akik valószínűleg ittasak voltak – fenyegetőztek, és azt kiabálták húzzanak el Vecsésről, mert itt nincs semmi keresnivalójuk?.

A támadói nem voltak ittasak, mert nem szoktak alkoholt fogyasztani. Legalábbis délelőtt tíz órakor biztos, hogy nem. Ez megint egy ugyanolyan szemen szedett hazugság, mint amit az LMP általába egész politikai pályafutása alatt szokott csinálni. Ha ezt ő állítani fogja továbbra is, hogy ittasak voltak és bakancsba megrugdosták?

A bakancsot én tettem hozzá.

Aki ilyen valótlanokat fog állítani, én azonnal megyek, és a jogi lépéseket megteszem.

Ez egy karakán álláspont. Szóval várják vissza Schiffer Andrást?

Nyugodtan jöhet Schifu, ha úgy gondolja. Nyugodtan jöhet.”

 

forrás: MTI, Hír 24