Ismét álpolgárőrt láttak Vecsésen

Korábban már beszámoltunk róla, hogy ismeretlen személy a Felső telepen magát polgárőrnek kiadva nézegeti a házakat. A mai nap folyamán újabb lakossági bejelentést kapott a Vecsés Települési Polgárőr Egyesület, mely szerint 2012. május 09-én este 11 óra körül a László utcában két kerékpáros személy zöld színű, polgárőrség feliratú láthatósági mellényben világított be a házakba, udvarokba.

Az esettel kapcsolatban ismételten tájékoztatja a lakosságot a VTPE:

– a Vecsés Települési Polgárőr Egyesület kerékpárral nem rendelkezik, kerékpárral szolgálatot nem lát el;

– a járőrszolgálatokhoz kizárólag POLGÁRŐRSÉG feliratú, egyedi jelleggel ellátott autókat használunk. (Az autók leírását és fényképeit megtalálja honlapunkon.)

– polgárőreink egyedi, Portwest vagy Vektor típusú, POLGÁRŐRSÉG felirattal ellátott mellényeket viselnek.

– polgárőreink mindegyike saját hívónévvel rendelkezik, mely alapján szolgálatellátása dokumentálásra kerül;

Ismét szomorúan tapasztaltuk, hogy vélhetően nem tisztességes szándékú emberek a polgárőrök iránti lakossági bizalmat kihasználva nézegetik a házakat, településrészeket. Kérem, hogy amennyiben a polgárőri jelleggel szemben bármilyen kétség merül fel, azonnal jelezzék a Vecsés Települési Polgárőr Egyesület 06-30-758-5420 telefonszámán. Az esetet jeleztük a Vecsési Rendőrőrsnek, a Budapesti és Agglomerációs Polgárőr Szervezetek Szövetségének, valamint az Országos Polgárőr Szövetségnek.

forrás: VTPE