A teljes magyar fogathajtó élmezőny indul Vecsésen

Idén tizedik alkalommal rendezik megvecsési Dobrovitz Lovasparkban a hagyományos nemzetközi fogathajtóversenyt, amelyen csütörtöktől vasárnapig ezúttal is a teljes magyar élmezőny rajthoz áll.

A csapatban világbajnok Dobrovitz József házigazdaként elmondta, hogy az érdeklődés minden eddigit felülmúló, s akár megdőlhet a részvételi csúcs is. Eddig 84 fogat jelezte az indulását, ami azt jelenti, hogy valamennyi napon reggeltől estig tartanak majd a versenyek. Az elitkategóriában, azaz a négyesek között várhatóan kilenc ország legjobbjai vetélkednek majd, ami nem meglepő, mivel számukra egyúttal Világkupa-forduló is lesz a verseny. Az viszont még nem dőlt el, hogy az egyéniben vb-címvédő ausztrál Boyd Exell indul-e, de nagy valószínűséggel igen. A világelitet az amerikai, a svéd és a német hajtók képviselik a magyar élmezőny mellett. A kettesfogatok mezőnyében eddig 13 külföldi hajtó jelezte részvételét.
A magyaroknál a négyesek számára az augusztusi vb-re, a kettesek számára pedig a Duna-Alpesi Kupára lesz válogató a viadal. A ketteseknél tavaly Lázár Vilmos, a négyeseknél pedig az amerikai Chester Weber bizonyult a legjobbnak.