Német juhászkutyákat találtak Vecsés mellett

A képeken látható két fajtatiszta német juhászkutya  2 napja kóborolt az M0-ás az autóút vecsési lehajtójánál lévő körforgalomnál.

Egy hölgy látta őket az autójából 29-én reggel és megpróbált számukra telefonon keresztül segítséget szerezni. A legkézenfekvőbb megoldással próbálkozott a gyáli gazdikeresők facebook csoportja és az autópályán észlelt kutyák esetében hívható számon próbáltak segítséget kérni. Az érintett szakaszon ügyletet teljesítők a napközbeni hívásukat követően este 10 órakor ment ki az útkezelő ügyeletese, de a kutyákat nem találták. Elmondásuk szerint, ha meg is találják a kutyákat, akkor is csak annyit tudnak tenni, hogy ha közel vannak az autópályához, akkor elzavarják őket. Ez mintha picit ellentmondana annak, ami a honlapon olvasható, miszerint ?A bejelentett állatot az adott pályaszakaszhoz tartozó gyepmesteri telepre vagy menhelyre szállítják? .
Mivel érdemi segítséget itt nem kaptak, és másnap reggel a kutyák ugyanott ültek, mint előző nap, a fajtamentőkhöz fordultak. A németjuhász kutya. fajtamentők sajnos tele vannak kutyával és csak akkor tudtak volna segíteni, ha 100%-ig kijelentjük, hogy a kutyák fajtatiszták és ezt fényképekkel támasztjuk alá. Sajnos akkor még nem volt kép a birtokunkban, így ezzel nem tudtunk szolgálni.
A terület vecsési gyepmesterhez tartozik, akit nem akartuk hívni, így Herczig Józseftől kértünk segítséget, aki szinte azonnal megjelent a helyszínen, és elvitte a magukra hagyott négylábúakat.
A kutyák tehát Gyömrőre kerültek és 2 hétig eredeti gazdájukat keresik, aztán örökbe lehet fogadni őket. Érdeklődni lehet: 20/9643-025