Trükkös autótolvajok

Trükkös tolvajok loptak el egy autót nemrég egy vecsési telephelyű autóbérléssel foglalkozó cégtől. Nem ez az első eset, pár hete egy fóti autószalonból vitték el egy kocsit, és több másik szalon is ugyanígy járt. A tolvajok először mindig a kulcsot lopják el, utána egyszerűen elhajtanak az autóval.

Az egyik legnagyobb autóbérlő cégtől vitték el  az autót.  Május kilencedikén három férfi ment be az üllői út végén álló irodájukba, hogy kocsit béreljenek egy ismerősüknek. Ketten prospektusokat nézegettek, lefoglalták az ügyintézőket. A harmadik felsétált az emeletre. Az egyik irodából éppen akkor mentek ki, az asztalon meglátott egy kulcsot. Felkapta és kisétált.Csak egy mozdulat kellett, hogy a távirányítóval kinyissa a kocsit,  majd nyugodtan, lassan elhagyta a telepet, még az őrnek integetett a sorompónál, hogy “szevasz, csak kajálni ugrom ki.”Ahogy kihajtott, társai is eltűntek. Azt, hogy hiányzik a kulcs és az autó, csak percekkel később vették észre.
A Pest-megyei rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a monori rendőrkapitányság nagy erőkkel nyomoz az ügyben. A telephelyen lévő autóval is meretlen helyre távoztak az elkövetők, keresik őket és az autókat.
A pest megyei rendőrök már nyomoznak hasonló ügyben,  pár hete egy ismeretlen férfi is kulcsokat lopott el egy fóti autókereskedésből. A módszer hasonló volt. A tolvaj társai elvonták a kereskedők figyelmét míg ő kifigyelte, hogy hol tárolják a  kulcsokat, a többiek kimentek egy-egy emberrel a használt autó placcra, a dolgozók létszáma így drasztikusan lecsökkent.Amikor már senki nem volt a szalonban, belépett a kulcsos szobába, ahonnan több slusszkulcsot is elvitt. Pár perccel később pedig már a telepen álló BMW is eltűnt, a füvön át hajtottak el vele.

Az utóbbi hetekben Budapesten és Érden is loptak így szalonokból kocsikat, valószínűleg ugyanaz a banda.