Vecsés Kupa 2012 – Exell Boyd nyert

A zárószámot a viadal házigazdája, a csapatban világbajnok Dobrovitz József hibátlan teljesítménnyel megnyerte.

A magyar fogatot hajtó ausztrál behozhatatlannak tűnő előnnyel kezdte az utolsó számot, az akadályhajtást, s ? a papírformát igazolva ? úgy győzött összetettben, hogy ezúttal nem végzett a legjobbak között. A zárószámot a viadal házigazdája, a csapatban világbajnok Dobrovitz József hibátlan teljesítménnyel nyerte, s ezzel feljött a második helyre, míg fia, ifj. Dobrovitz József öt verőhibával zárt, így ő visszaesett. A harmadik helyen a svéd Tomas Eriksson végzett. A csapatok küzdelmében Magyarország diadalmaskodott.

A magyar fogatot hajtó ausztrál versenyző  már a szombati maratonhajtás után behozhatatlannak tűnő, csaknem 15 pontos előnyre tett szert. Őt a svéd Tomas Eriksson követte, aki szombati jobb teljesítményével megelőzte a csapatban világbajnok házigazdát, Dobrovitz Józsefet.Ifjabb Dobrovitz József a maratonhajtásban második lett.

A ketteseknél a maratonhajtásban hármas magyar siker született, az összetettben továbbra is a díjhajtás legjobbja, az olasz Claudio Fumagalli állt az élen  szombati versenynapot kövezően.A ketteseknél a vasárnapi akadályhajtásban kiválóan szerepeltek az Osztertág-testvérek, Márk és Kristóf, akik így összetettben is megelőzték a díj- és maratonhajtás után vezető olasz Claudio Fumagallit.

A magyaroknál a négyesek számára az augusztusi vb-re, míg a kettesek esetében a Duna-Alpesi Kupára válogató a jubileumi, 10. Vecsés-kupa.

 

 

VECSÉS-KUPA NEMZETKÖZI FOGATHAJTÓVERSENY

NÉGYESFOGATOK
1. Exell Boyd (ausztrál) 139.97 hibapont
2.  Dobrovitz József  148.36
3. Tomas Eriksson (svéd)  153.67
KETTESFOGATOK
1.Osztertág Márk 144.18 hibapont
2. Osztertág Kristóf 145.05
3. Claudio Fumagalli (olasz)  149.06