Véget ért a Bornemissza emlékverseny Egerben

A versenyen 43 egyesület 173  versenyzője vett részt az Egri városi sportcsarnokban. 
Két korosztály, serdülő és junior korú versenyzők léptek szorítóba a végső győzelemért. A tét nagy volt, még ha nem is kimondottan válogató volt a, de a győztesek reménykedhettek abban, hogy a válogatók szeme megakad rajtuk. Ennek megfelelően komoly mérkőzéseket láthattunk, hisz senki nem feltartott kézzel lépett ringbe.Voltak olyan mérkőzések, ahol a döntés nem egyezet a nézők, illetve az edzők véleményével, de ez is csak a mérkőzéseknek és a verseny jelentőségének tudható be.

Serdülő korcsoport (13-14 évesek)

A szombati napon a vecsési csapatból először Lőczi Gergő (44,5 kg) lépett a szorítóba. Az edőcsi csapat versenyzőjével, Molnár Leventével mérkőzött a bajnoki címért. Gergő ezen a mérkőzésen is tudatosan, okosan bokszolt, mind a három menetet egyértelműen megnyerte. Megérdemelten lett bajnok ezen a versenyen.
Fitos Kornél (46 kg) a KSI versenyzője, Kolompár Rolanddal bokszolt az aranyéremért. Kornél az első menetet megnyerte, a második- és harmadik menetben szétszórt volt, elfáradt, így ellenfele nyerte a mérkőzést. Kornélezüstérmes lett.
Varga Dávid (56 kg) a debreceni Pukoli Rolanddal mérkőzött egy nagyon fordulatos mérkőzésen. Az utolsó menet végi hajrájával a debreceni fiú nyerte a mérkőzést. Dávid ezüstéremmel zárta a versenyt.

Junior korcsoport (15-16 évesek)

Horváth Dániel (66 kg) nagyon készült a döntőre, vissza akart vágni a Diák Olimpia bajnokságon elszenvedett vereségéért a sárospataki ellenfelének. A mérkőzés nagyon szoros volt, mindkét versenyző kiadott magából mindent, magukat nem kímélve, fáradtsággal nem törődve küzdötték végig a három menetet, ahol végül a bírók megosztott pontozással a sárospataki Russzó Andrást látták jobbnak. Dani ezüstérmet nyert.

A Nemzetközi Bornemissza Emlékversenyen elért eredményeink:

  • Aranyérmes: Lőczi Gergő
  • Ezüstérmes:   Fitos Kornél, Varga Dávid, Horváth Dániel
  • Bronzérmes:  Váry Attila, Végh Kristóf

A verseny végén Váry Attila és Horváth Dániel meghívást kapott Tatára, az Európa Bajnokságra készülő junior válogatott keretbe.