A Halászbástyán táncol a YouTube-sztár

Matt Harding viccesen rossz tánca már körbejárta a világot és több millió letöltéssel az egyik legnépszerűbb online sztár lett. 2011 októberében Budapesten járt, a Halászbástya előtti téren táncoltatta a magyarokat és az arra járó turistákat. Az akkor készült felvételekből mostanra állt össze az újabb videó, mely tegnap került fel a  YouTube videomegosztó portálra.

Az első rossz táncot Matt Hanoiban lejtette, amit az egyik haverja felvett. Később a videó felkerült az internetre, és elindult a ?Where the hell is Matt?? nevű mozgalom. 2006-ban Matt 6 hónap alatt 39 országba ment el táncolni. A férfi egyébként Seattle-ben él barátnőjével és kutyájával, rendes munkája nincs, és saját bevallása szerint nem gazdag ember.

A YouTube-on elérhető egyik Matt-videót majdnem 40 millióan látták már: egyebek mellett Ausztráliában, Lengyelországban, Indiában, Japánban, Kirgizisztánban és Hollandiában táncoltak Matt-tel a helyi rajongók “egy rosszat”. A mostani új videó szerint Matt Észak-Koreában, Pápua Új-Guineában és Zimbabwéban és Szíriában is járt. Érdekesség, hogy a szíriai felvételeken vele együtt táncoló hölgyek arcát kitakarták, a YouTube-on szereplő kommentje szerint azért, hogy ne essen emiatt bántódásuk.
A felvételen kétszer is szerepel Budapest, először 1:29-nél láthatunk egy rövid bevágást egy Dunán álló hajó fedélzetén táncoló emberekről, Másodszorra 3:51-kor jelenik meg a magyar főváros, ekkor már a már említett, Halászbástyán forgatott képsorokkal.