Kilométeres dugóban araszolnak a villamospótlók az Üllői úton

Villamospálya-felújítási munkák miatt csütörtöktől pótlóbuszok közlekednek az 50-es villamos egy szakaszán, több buszjárat pedig módosított útvonalon jár – tájékoztatta szerdán a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-t.

A pályafelújítási munkák a XIX. kerületben a Szabó Ervin utcai és a Simonyi Zsigmond utcai útátjárókban csütörtökön kezdődnek, és a vasárnapi üzemzárásig tartanak, a Hunyadi utcai útátjáróban pedig július 7-én és 8-án teljes üzemidőben tartanak.
A vágányzárak idején az 50-es villamosok rövidített útvonalon, Pestszentlőrinc, Béke tér és a Villanytelep között közlekednek, a Határ úti végállomásig az 50V pótlóbuszokkal lehet utazni, amelyek a Lajosmizsei sorompótól indulnak.
A Szabó Ervin utcai és a Simonyi Zsigmond utcai útátjárók felújítási munkái miatt több autóbuszjárat is módosított útvonalon közlekedik már szerda este 8 órától vasárnapig. A 68-as, a 93-as, a 148-as, a 151-es és az éjszakai 909-es és 968-as buszok nem érintik a Simonyi Zsigmond utca megállót, a járatokra a 914-es, 950-es és a 950A autóbuszok Kossuth tér megállójában lehet felszállni. Az autóbuszok terelése miatt az Áruház köz forgalmi iránya megfordul.

A BKV Figyelő szerint a terelések és az átjárók feltúrása miatt a Kispest Kossuth tér és a Lajosmizsei sorompó között 2 kilométeres dugó alakult ki. Az Üllői úton közlekedő buszok és villamospótló járatok menetideje a többszörösére nőtt. Olvasóik a BKV-figyelő élő forgalomfigyelőjén arra panaszkodtak, hogy a Havanna lakótelep és a Kőbánya-Kispest távot 45-50 perc alatt tudták csak megtenni a 136E busszal, de volt olyan utas, aki több, mint fél órát ült a villamospótlón a dugóban.

Ennek következtében érdemes autóval is elkerülni az érintett szakaszt, mert  a dugó, illetve a jelentős forgalomnövekedés,  akár a ferihegyi gyorsforgalmi út forgalmára is hatással lehet!