Telt ház a gyömrői Tófürdőben

Június 14-e óta tart a főszezon a gyömrői  Tófürdőn. Július 8-ig, vagyis alig három hét alatt 33.350 darab jegyet értékesítettek a pénztárakban. Átlagosan tehát több mint tízezren látogatnak le a tóra hetente, ami nagyon magas számnak tekinthető!

Kétség kívül a meleg időjárásnak is köszönhető, hogy ekkora tömeg látogatja a Tófürdőt. Gyakorlatilag az iskola időszak vége óta tart a nagyüzem, az elmúlt másfél hét pedig igazi dömpinget hozott. A meleg mellett viszont meg kell említeni, hogy erre a szezonra körbekerítették a fürdőt, így gyakorlatilag nem lehet jegy nélkül belógni. Ez is oka a megemelkedett jegyeladásnak – mondta el Agócs Zoltánt, a Tófürdőt működtető Városüzemeltető és Településfejlesztő Kft igazgatója.

Ráadásul idén nem emelték a belépők árait, egy 800 forintos felnőtt jegy nagyon olcsónak mondható manapság, sőt 15 óra után 500 forintos kedvezményes jegy váltható, így sokan munka után is le tudnak menni fürdeni, hűsölni. A büfék és kiszolgáló egységek kínálata sokrétű, mindenki megtalálhatja a neki leginkább tetszőt.
Sokakat vonz a lakeboard, ami továbbra is újdonságnak mondható. Idén kissé átlalakultak a fürdőzési szokások: nagyon sokan a délutáni kedvezményes jegyet veszik igénybe. Így összességében hiába lenne jegyeladási rekord, a bevétel nem feltétlenül nő. De erről pontosat csak a szezonzárás után lehet majd mondani. Ha csak egyetlen vendég van, rá is vigyázni kell, de persze amikor ezres nagyságrendben vannak a strandon, akkor még nagyobb a felelősség, ezért úszómester és biztonsági személyzet, rendőrök valamint szakképzett elsősegélynyújtók is teljesítenek szolgálatot a Tófürdőn. Ettől függetlenül a fürdőzőknek is vigyázniuk kell magukra és egymásra.

forrás: gyomro.hu