Beindul a pezsgés Felsőpakonyban

Korszerű gyártósorral bővítette kapacitását a pest megyei Felsőpakonyon működő JuvaPharma Kft. Az elsősorban teáiról, vitaminkészítményeiről ismert cég a beruházásnak köszönhetően megkezdheti a pezsgőtabletták gyártását is. 

Új, korszerű gyártósorral fejlesztette kapacitását a JuvaPharma Kft. a Gyáli kistérséghez tartozó Felsőpakonyon. A 2005 óta prosperáló, 100 százalékban magyar tulajdonú cég elsősorban gyógynövények feldolgozásával, kiszerelésével, teák, fűszernövények készítésével, vitaminkészítmények és diagnosztikai tesztek és készülékek (vércukor- és vérnyomásmérők) gyártásával foglalkozik.

A cég új, az Európai Unió által a KMOP-2011.1.1.4/B kódszámú felhívás alapján közel 18 millió forinttal, 65 százalékban támogatott, összesen 27,6 millió forintos beruházása egy gyógyszergyártó gépsor. Az új eszközzel a vállalat képes nagy mennyiségű film- és pezsgőtabletta előállítására, így új piacokon jelenhet meg gazdaságos és magas minőségű termékeivel. A beszerzett gép nagy kapacitású, komplex filmbevonó rendszerrel rendelkezik, melyhez párhuzamos tablettaszámláló és -csomagoló, illetve pezsgőtabletta tubusoló rendszer tartozik. A beruházás segítségével a cég bővítheti ügyfeleinek és termékeinek körét, komplexebb kínálattal lehet jelen a piacon.

 forrás: Piac és Profit