Gasztro – Krumplis lángos

A lángosról mindig a strandolás, a vízpart, a nyaralás jut eszembe, akkor és ott “kötelező” enni egy lángost. Sajnos egyre többször csalódunk benne, mert már nem olyan mint régen: egyre kisebb, spórolósabb, és annál drágább…. Nem túl sűrűn készítek itthon lángost, mert az állandó diétának “köszönhetően” elszoktunk a nehezebb ételektől. De hát egyszer élünk és nagyon szeretjük!

Hozzávalók kb 10-12 darabhoz
  • 40 dkg liszt
  • 3-4 szem főtt burgonya
  • 1 tasak élesztő
  • 2-3 ek olaj
  • 2dl langyos tej
  • cukor, só
Megfőzzük a burgonyát, még melegen összetörjük, majd hagyjuk kicsit hűlni. Összekeverjük a többi hozzávalóval, és egy lágyabb kelt tésztát gyúrunk. A tetejét megszórjuk egy kevés liszttel és hagyjuk a kétszeresére kelni.
Lisztezett kézzel kitépünk egy darabot a tésztából, kihúzogatjuk és bő, forró olajban kisütjük. Papírtörülközőn szedjük, leitatjuk róla a felesleges olajat és máris fogyasztható.
Az örök kedvenc a fokhagymás – tejfölös – sajtos verzió.
Jó étvágyat!