Folytatódik Vecsés központjának megújítása

Folytatódhat a város új korszerű művelődési központjának kivitelezése, 2012. 08. 06.-án 14:00-órakor, Vecsés Város Önkormányzata Házasságkötő termében (2220 Vecsés, Szent István tér 1.) írják alá a kivitelezési munkálatok folytatásáról a szerződést az Önkormányzat, valamint a közbeszerzési eljárásban nyertes kivitelezők képviselői.


A közbeszerzési eljárás két részből állt. Az első rész az épület befejezésére és a színháztechnika kiépítésére, a második rész a színházteremben lévő mobil lelátó és karzat kiépítésére vonatkozott.
A kivitelezés befejezését és a színháztechnika megvalósítását a HUNÉP Capital Bau Kft. nyerte, a mobil lelátó és a karzat kiépítését a Kemotechnik Kft., valamint a Vasalat Kft. A ház befejezésének nyertes ajánlattevő által megajánlott összege nettó 419,8 millió Ft, a mobil lelátó és karzat kivitelezésének megajánlott összege nettó 29 millió Ft.
A kivitelezési munkálatokat korábban a Hérosz Zrt. végezte. Az KMOP-5.2.1/B-2f-09-2009-0013 azonosítószámú pályázat által megvalósuló rehabilitáció az egész városközpontot érinti.

A komplex beruházáson belül jelenleg a mintegy 2 800 m2 hasznos alapterületű új Városi Könyvtár és Művelődési Ház építése folytatódik. A projekt keretében 2011. őszére már megépült az Anna utcai játszótér, 2012. tavaszán megújult a Miklós utca, valamint az Eötvös utca egy szakasza és a városi piacnak otthont adó Fő tér.
A beruházáson belül a Fő tér egészét térkövezték, parkosították, valamint a művelődési ház és a piac könnyebb megközelítése érdekében parkolókat alakítottak ki. A beruházással tovább gazdagodhat a város kulturális élete, hiszen az új művelődési központ számos rendezvény és művészeti előadás lebonyolítására lesz alkalmas. A 276 főt befogadni képes nagyteremben színházi előadások is tarthatók, de a helyiség átalakítható lesz akár bálteremmé is. A közel háromezer négyzetméteres komplexumban helyet kap a városi könyvtár is. Ezen felül számos szabadidős program (oktatóhelyiségek, tánctermek, próbatermek, játszóház), valamint egy étterem és két üzlethelyiség várja majd a látogatókat.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Vecsés Városközpont-fejlesztő Projekt Nonprofit Kft.