Bácsi megsérült és kikapott a nyolcaddöntőben

Bácsi Péter megsérült és három menetben kikapott a nyolcaddöntőben a birkózók kötöttfogású 74 kilós súlycsoportjában a londoni olimpián. A gyáli birkózó térdsérülése olyan súlyosnak bizonyult, hogy biztosan nem folytatja szereplését a londoni olimpián.

A 2008-ban Európa-bajnok és olimpiai ötödik helyezett gyáli versenyző végig aktívabb volt az első menetben, de nem csinált értékelhető akciót, így másfél perc után kékmezesként ő térdelt le először. Az idei Eb-n bronzérmes litván Alekszandr Kazakevics azonban nem tudott mit kezdeni vele, így Bácsi 1-0-ra nyerte az első menetet.
A folytatásban is Bácsi próbálkozott, de ellenfele bontotta fogásait. A magyar birkózó kedvezményezett helyzetből nagy elánnal kereste a fogást, azonban lába beszorult a litván alá, s a fájdalomtól ordítva abbahagyta a küzdelmet, így riválisa egyenlített (0-1).
Nagy nehezen összeszedte magát Bácsi, s kihúzta a harmadik menet álló harcát. A sorsolás után Kazakevics térdelt le, azazBácsinak akciót kellett volna csinálnia fél perc alatt a továbbjutáshoz, ebben azonban a fájós térde megakadályozta, és a hátralévő idő második felében ellenfelén fekve tehetetlenül elsírta magát…

Bácsi Péter térdsérülése olyan súlyosnak bizonyult, hogy biztosan nem folytatja szereplését a birkózók kötöttfogású 74 kilós súlycsoportjában a londoni olimpián. Struhács György szövetség kapitány az MTI-nek elmondta: az első diagnózis szerint a versenyzőnek a bal lábában részleges vagy teljes hátsó szalagszakadása van, ezért kórházba szállították.

A 2008-ban Európa-bajnok és olimpiai ötödik, 29 éves ferencvárosi birkózó első londoni meccsén sérült meg a litván Alekszandr Kazakevics ellen. A rivális jutott a nyolc közé, s Bácsi a legjobb esetben is csak a bronzéremig tartó vigaszágon folytathatta volna a küzdelmet.