Döntetlen a Makó ellen

Egy félidőn keresztül ragyogóan játszott a Makó a Vecsés ellen a vasárnap délutáni NB III-as bajnoki találkozón, ám a második játékrészben a vecsési csapat felébredt és legalább kiegyenlítettek.

Az alföldi régiót sújtó nyomasztó nyári melegben nem sokat teketóriáztak a hazaiak a tavaly az NB II Keleti csoportjából kiesett vecsésiekkel szemben, hiszen már a 3. percben vezetést szerzett a csapat Magyar György 22 méterről elvégzett, remekül csavart szabadrúgásával (1-0). Sőt, a makóiak perceken belül kettőre növelték előnyüket, miután Gellér Gábor egy szöglet utáni kavarodást követően visszajátszott labdával a tizenegyespontról a kilépő védők között vette be Gecse Gyula kapuját.
Az igazi fiesztára készülő lelkes hazai szurkolótábor hangját aztán az első negyedóra végén csendesítették a vendégek, amikor Sztancsek Pétert nem sikerült lefaultolni középpályán, s a támadó bevitte a labdát területbe, elhúzta Czirbus Gábor mellett, s a hálóba passzolt (2-1). A játék képén azonban ez sem változtatott, a változatlanul offenzív Maros-menti csapat folyamatosan nyomás alatt tartotta vendégeit, s egy újabb szögletet követően ismét Gellér, ezúttal fejjel növelte kettőre újfent a Makó előnyét a második negyedóra végén (3-1). Csak kettővel, tehetnénk hozzá, hiszen másodpercekkel később Kulacsik Tamásrendezett tűzijátékot a vecsési kapu előtt a védőktől nem zavartatva, akiknek szerencséjére csak a kapufát találta telibe kétszer is a Szegedről igazolt támadó.

Fordulás után sem állt le a gólgyártás, igaz, a vecsési ?iparosok? termelték ezúttal, miután Czipper Zsolt középre lőtt szabadrúgása talált utat az elmozduló Czirbus kapujába a második félidő első perceiben (3-2).
Felélénkült a vendégek játéka ezt követően, jóllehet az újabb nagy gólszerzési lehetőség ismét a hazaiak előtt akadt, amikor Erős Dávid szép cselek után találta telibe a kapufát. A játékrész közepére egyértelműen fölénybe került az egyenlítésért küzdő vendégcsapat, a felkerekedő szél is támogatta őket, s hosszú időre kapujához szegezték a Makót. Egy veszélyes helyzet során Gellér csaknem újabb gólt fejelt, ezúttal azonban saját kapufáját találta el a menteni igyekvő játékos ? egyelőre megúszta a gólt a  makói alakulat.
Azonban ami késik, nem múlik: a félidő közepén összejött az egyenlítés a vecsésieknek, miután Sztancseket ismét nem sikerült megállítani a középpályán, ő pedig kopírozta első gólját (3-3). A játékrész második felében a hazaiaknál Bány Tamás edző is beállt, két helyzetet ő is kihagyott a védők szorításában, ám az eredményen már neki sem sikerült változtatnia, így maradt a 3-3-as döntetlen és a pontosztozkodás.

forrás: SzegedMa 


Labdarúgó NB III Alföld csoport 2. forduló:

Makó FC ? Vecsési FC 3-3 (3-1)
Makó, 200 néző. Vezette: Takács T. (Flinta, Nagy G.)
Makó: Czirbus ? Rakonczai, Czibere, Gellér, Horváth G., Kulacsik (Nagy A. 63?), Puskás, Magyar Gy., Horváth K. (Bány T. 63?), Zámbori (Tóth A. 46?), Erős. Játékos-edző: Bány Tamás.
Vecsés: Gecse ? Soóky, Hungler, Tell, Fekecs, Sztancsek, Kollár, Berki (Kozó 60?), Petruska (Králik 89?), Piros (Magyar G. 46?), Czipper. Vezetőedző: Nahóczky Attila.
Gól: Magyar (3?), Gellér (9?, 29?), ill. Sztancsek (15?, 69?), Czipper (48?).
Sárga lap: Horváth K. (45?), Kulacsik (73?), Magyar Gy. (75?), ill. Petruska (20?), Czipper (58?), Kollár (73?), Magyar G. (76?), Králik (90+2?).