A Thermofoam új, környezettudatos telephelyet épít Felsőpakonyon

Mintegy 200 millió forintos önrésszel és 100 millió forint uniós támogatással jön létre a Pest megyei Felsőpakonyon a Thermofoam Kft. megújuló energiákat hasznosító modern telephelye.

A vállalat nemcsak a gyárát telepíti Felsőpakonyba, hanem a teljes tevékenységét is: irodákat, raktárakat, kiszolgáló egységeket. A vadonatúj csarnok építésekor a legkorszerűbb anyagokat és technológiát alkalmazzák ? mondta az ünnepélyes alapkőletétel kapcsán a cég tulajdonosa és ügyvezetője, Pirityi László.
Az épület hűtését-fűtését geotermikus energia hasznosításával, a használati meleg víz temperálását napkollektorokkal, míg a mellékhelyiségek öblítését az összegyűjtött csapadék felhasználásával oldják meg.     Az új, 4.600 négyzetméter hasznos alapterületű épület várhatóan 2013 januárjára készül el, és a jelenlegi huszonkét munkahely további nyolccal bővül.     A 2001-ben alapított, több mint 400 millió forint éves árbevételű Thermofoam Kft. polietilén és poliuretán habok, illetve polietilén fóliák feldolgozásával és applikálásával foglalkozik, amelyekből csomagolóanyagokat állít elő. Partnerei egyebek mellett az Audi, a General Electric és a Flextronics.