Kovács László: ?Vannak tehetségeink, akik a jövő bajnokai lehetnek?

Két hete rendezték meg Vecsésen a serdülők országos ökölvívó bajnokságát. A szeptember 27-30 közötti eseményen 43 (!) egyesület 148 bokszolója indult, és a kilátogató szakemberek, nézők igencsak színvonalas meccseket láthattak a Grassalkovich Antal Általános Iskola tornatermében felállított szorítóban. Kovács László, a magyar válogatott szövetségi kapitánya szerint nagyon sok már most jól felkészült fiatalt látott, akiket jó lenne megtartani a sportág számára.

Nagy volt a szakemberek várakozása a múlt héten, Vecsésen megrendezett serdülő ökölvívó magyar bajnoksággal kapcsolatban, hiszen a Magyar Ökölvívó Szakszövetség egyik kiemelt stratégiai feladata az utánpótlás minél szélesebb körű kinevelése. Nos, aki ott volt a Grassalkovich Antal Általános Iskola tornatermében, az láthatta, van jövője a sportágnak Magyarországon. A 18 súlycsoportban 43 egyesület 148 bokszolója lépett ringbe, azaz régen látott nagy létszámban küzdöttek a fiatal bokszpalánták.

?Az előző évekhez képest emelkedett a bajnokságon részt vett fiatal ökölvívók száma, ami örvendetes, és a Magyar Ökölvívó Szakszövetségnek az a törekvése, hogy az elkövetkezendő időszakban ez a létszám elérje a kétszázat. Külön öröm volt a számomra, hogy a négy nap alatt rengeteg jól felkészült ökölvívót és színvonalas csatákat láttam. Ha azt akarjuk, hogy ezek a tehetségeink ne kallódjanak el, akkor már most érdemes foglalkozni velük, hisz a sportág jövője a minél eredményesebb utánpótlás kinevelésén is múlik? ? fogalmazott Kovács László, a felnőtt amatőr ökölvívó-válogatott szövetségi kapitánya.

A versenyzők közül különdíjat kapott a teljesítményéért a 41,5 kg bajnoka, Virbán Martin (Szőlőskert Nagyréde S. C., edző: Fehér Gyula), valamint a csapatok között kiírt pontversenyt a KSI nyerte (edzők: Törteli Ferenc és Füzesi Zoltán) egy arany, valamint két ezüstéremmel.

A 2012-es serdülő magyar bajnokok 

37 kg: H. Tóth Krisztián (Törökszentmiklós Ökölvívó Club), 38,5 kg: Ajtai József (Kiskunfélegyházi HTK), 40 kg: Vígh Roland (Varkocs György BC), 41,5 kg: Virbán Martin (Szőlőskert Nagyréde S. C.), 43 kg: Dencsi Armand (Gyöngyösi Atlétikai Club), 44,5 kg: Kanalas Szilveszter (Paksi S.E.), 46 kg: Horváth Albert (Honvéd Sashegy), 48 kg: Lőczi Gergő

(Vecsés S.E.), 50 kg: Berki Krisztofer (KSI), 52 kg: Szaka István (Tápiómente Ökölvívó Egyesület), 54 kg: Balogh Elemér (Egri Sportiskola S.E.), 56 kg: Molnár Tamás (MTK), 59 kg: Vörös Márton (Tatabányai S.E.), 62 kg: Kozák László (Edőcs István Ökölvívó Egyesület), 65 kg: Tóth Márk (Szőlőskert Nagyréde S.C.), 68 kg: Újhelyi Márk (PVSK-Szentlőrinc), 72 kg: Erdélyi Tibor (Gyevát Sportegyesület Sopron), +72 kg: Dancs Róbert (Kőbánya S.C.)

forrás: monokli.com