Mégis lesz járási kirendeltség Gyömrőn

Gyömrő képviselő-testülete – múlt heti döntését megváltoztatva – felhatalmazta a polgármestert a megyei kormányhivatallal kötendő, a monori járás kialakításáról szóló megállapodás aláírására, miután sikerült megegyezni egy Gyömrőn létesülő járási kirendeltségről – tájékoztatta a csütörtöki rendkívüli testületi ülés után a település alpolgármestere az MTI-t.

Mezey Attila (Gyömrő 2000 Kör) közölte: azt követően, hogy városuk polgármestere a múlt héten nem volt hajlandó aláírni a vonatkozó dokumentumot, egyeztetések kezdődtek a városvezető és Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott között. A tárgyalások sikerrel végződtek, januárban 16 dolgozóval felállhat egy járási kirendeltség Gyömrőn, ehhez a tárgyi és személyi feltételeket a város biztosítja.
A megegyezés után a település képviselő-testülete csütörtöki rendkívüli ülésén felhatalmazást adott Gyenes Levente (Gyömrő 2000 Kör) polgármesternek a monori járás kialakításáról, illetve ehhez kötődően aGyömrőre vonatkozó feladatokról szóló megállapodás aláírására – tette hozzá az alpolgármester.
A dokumentumot pénteken írják alá. 
Mezey Attila múlt csütörtökön arról tájékoztatta az MTI-t, hogy noha Gyömrő is szeretett volna járásközpont lenni, és ezt a törekvését hét környékbeli település is támogatta, nem sértettség miatt utasították el a monori járási hivatalhoz tartozásról szóló dokumentum aláírását. Egyhangúlag hozott döntésük hátterében az állt, hogy bár a szakminisztériummal folytatott egyeztetéseken ígéretet kaptak egy úgynevezett járási kirendeltség létesítésére, ezt a lehetőséget végül megtagadták tőlük. 
Ha a Monorhoz hasonló lélekszámú és adottságú Gyömrőn (ahol okmányiroda is működik) megnyílhatna egy kihelyezett ügyintézési helyszínként működő kirendeltség, a 17 ezres településen élőknek nem kellene mindenért Monorra utazniuk – magyarázta akkor az alpolgármester.