Akció a fatolvajok ellen

Az erdős területeken megjelenő fatolvajok felderítésére és elfogására a napokban rendőri akció vette kezdetét elsősorban a gödöllői rendőrkapitányság illetékességi területén.

Az akciókban részt vesznek az erdészet és a polgárőrség munkatársai is. A nagy létszámmal visszavonásig elrendelt rendőri akciók során azokkal a személyekkel szemben kezdeményeznek rendőri intézkedést, akik illegálisan dézsmálják az erdők területéről az élő illetve kidőlt fákat.
Az eddigi tapasztalatokból megállapítható, hogy az elkövetők tehergépkocsikkal, többen szervezett formában jelennek meg az erőkben, és nem kímélve az élővilágot, brutális módszerrel nagy területről, – a fákat derékben elvágva – lopják el azokat. Számtalan esetben nem csak “magánhasználatra”, hanem értékesítés céljából követik el a bűncselekményt.
Az elrendelt rendőri akciók a nap 24 órájában – visszatérően – kerülnek végrehajtásra 2013 februárig.

Csak megbízható helyről vásároljon tűzifát!

Beköszöntött az ősz, és ezen évszakkal a fűtési szezon, ezért felhívjuk mindenki figyelmét, hogy várhatóan hamarosan felbukkannak a házaló tűzifát hihetetlenül jó áron kínáló árusok is, akik többnyire az idős embereknek árulják a tüzelőnek valót.

Kétféle módon is becsaphatják a gyanútlan vásárlót:

– nem az ígért minőséget, és / vagy
– nem a kifizetett mennyiséget adják.

Pest Megyei Rendőr-főkapitányság