Papi Bence Junior Magyar Bajnok

Horváth Dániel, Papi Bence, Váry Attila

Három versenyzővel indult a vecsési bokszklub csapata az Egerben október 18-21. között megrendezett Junior Magyar Bajnokságon.

Ezen a versenyen is ? hasonlóan a serdülőkhöz ? rekord nevezés és induló volt ( 50 egyesület több mint 150 versenyzője vett részt ). A vecsési versenyzőket az eddig elért eredményeik alapján kiemelték a sorsolásnál, ami annyit jelent, hogy a másik válogatott kerettaggal csak az elődöntőben vagy a döntőben találkozhattak. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy a döntőig a versenyzőink könnyen eljutnak, ezért egy mérkőzést sem vehettünk ?félvállról?.

Csapat:

  • 54 kg : Váry Attila
  • 66 kg : Papi Bence
  • 70 kg : Horváth Dániel

Első nap a nyolc közé jutásért léptek ringbe versenyzőink!

Váry Attila egy rutinos nagykanizsai versenyzővel küzdött ( tavaly magyar bajnok volt ).  Attila kihasználta a tudásbeli- és erőfölényét: menetről menetre fokozva a tempót és előnyét, magabiztos győzelmet aratott Gazda Péter,  a Kanizsa Box Klub versenyzője ellen.

Papi Bence a bajai Hojcska Richárddal kezdett. Bence magabiztosan küzdött, meggyőző fölénnyel verte a Felsővárosi Ökölvivó SE versenyzőjét, aki pedig több rangos versenyen is dobogós volt korábban.

Horváth Dániel következett,  akinek az előzetes latolgatások alapján versenyzőink közül ezen a napon a legnehezebb dolga volt.  Dani rácáfolt erre, mert nagyon magabiztosan, hatalmas tempót diktálva legyőzte a Honvéd Sashegy egyik legtehetségesebb versenyzőjét, Fehér Gyulát.

Másnap a négy közé kerülés volt a cél, ezen a napon Bencének ígérkezett nehéz mérkőzés.

Tőlünk először Váry Attila lépett a kötelek közé az MTK versenyzője, Baranyi Gergely ellen. Attila sajnos olyan napot fogott ki, hogy semmi sem sikerült neki: a mérkőzésen megpróbálta távol tartani ellenfelét, és miután ez nem sikerült, kicsit ?széthullott?, és nem tudta felvenni a mérkőzés ritmusát, így sajnos kikapott az MTK-s fiútól.

Váry Attila a nyolcadik helyen zárta a magyar bajnokságot.

Papi Bence mérkőzésétől tartottunk, mert a Budapest Bajnokságon legyőzte UTE-s ellenfelét, viszont szeptemberben kikapott ettől a  nagyon harcos versenyzőtől. Bence nagyon magabiztos volt a mérkőzés előtt, tele önbizalommal lépett ringbe és nagyon taktikusan és energikusan boxolva a nap talán legjobb mérkőzésén legyőzte az UTE versenyzőjét, Fekete Zsoltot. Így Ö már bejutott a legjobb négy közé.

Horváth Dani egy  debreceni versenyzővel boxolt az elődöntőbe jutásért.  Dani elég keményen megütögette ellenfelét,  és miután a vezetőbíró rászámolt a DVSC-s Kékesi Bélára,  az edzője feladta a mérkőzést az első menetben, így Dani is a négy közé jutott.

Ekkor már éreztük,hogy van valami a levegőben, mert versenyzőink mérkőzésről-mérkőzésre jobban és magabiztosabban boxoltak!

A szombati elődöntőben először a 66 kg-os versenyzőnk, Papi Bence lépett a kötelek közé. Ellenfele a budapesti Szent Pál Akadémia versenyzője, Sebők János volt. Bence nagyon magabiztosan az első menetben döntő fölénnyel győzött, miután a vezetőbíró kétszer is számolt ellenfelére! Bence ezzel a győzelmével bekerült a Magyar Bajnokság döntőjébe!

Papi Bence

Horváth Daninak érdekes volt az elődöntője, mert ellenfelének az edzője úgy ítélte meg, hogy versenyzője nincs olyan állapotban, hogy mérkőzzön Dani ellen, így Dani mérkőzés nélkül nyert a gyöngyösi Nehézatlétika SE versenyzője, Tóth Imre ellen.

A másnapi döntőkben így két versenyző képviselhette egyesületünket!

Nagy izgalommal vártuk a vasárnapi döntőket, mivel versenyzőink felkészülése jól sikerült, amit a Magyar Bajnokságon mutatott formájuk is bizonyított, és tudtuk, hogy a  vecsési fiúknak komoly esélye van megnyerni a versenyt. Ám a Magyar Bajnoki Döntő egészen ?más világ?!

Először a 66 kg-os Papi Bence lépett a kötelek közé, az MTK-s Jónás Béla ellen, aki ezen a versenyen- többek között –  legyőzte a másik kiemelt versenyzőt. Bence a mérkőzésen az eddigi meccseihez hasonlóan nagyon magabiztos és határozott volt, koncentráltan, az edzői utasításokat betartva, nagy iramot diktálva, menetről-menetre növelve előnyét Magyar Bajnoklett!

Következett a 70 kg-os döntő. Horváth Dani ellenfele a súlycsoport válogatottja ? az EB-t is megjárt, debreceni ? Tóth Ádám volt. Dani ?nagyon odatette magát? a mérkőzésen,  a nagy csatában a végére egy kicsit elfáradt, amit ellenfele kihasznált, így Dani 4-1 arányú  (az öt bíróból egy Danit látta  jobbnak a mérkőzésen) bírói döntéssel kikapott a DVSC-s ellenfelétől. Daniezüstérmes lett a Magyar Bajnokságon!

A versenyzőket a Magyar Bajnokságra felkészítették: Varga Viktor és Mikus Ferenc.

Vecsésbox