Módosul a tűzvédelmi szabályzat: kitehetik a fikuszt a folyosóra

Az Országos Tűzvédelmi Szabályzatról szóló belügyminiszteri rendelet módosításával november 13-tól változnak egyes, a lakosságot érintő előírások.

A módosított szabályzatban szerepel, hogy lakóépületek  menekülésre számításba vett közlekedőin, lépcsőházak pihenőin növények elhelyezhetők, amennyiben a menekülési útvonalat nem szűkítik le.  A tűzvédelmi szabályzat másik új előírása szerint tisztán gázüzemű és vegyes üzemű járművek nem helyezhetők el mélygarázsokban, kivéve a cseppfolyós (propán-bután) üzemanyaggal működő járművet, amennyiben azon feltüntették a jóváhagyási jelet.

Korábban  több híradásban, újságban is szerepelt, hogy a többszintes társasházakban történt ellenőrzések során a Katasztrófavédelem munkatársai kifogásolták a lépcsőházakban elhelyezett virágokat, állványokat és rácsokat. Emiatt több  esetben büntetést is kaptak a lakóközösségek. . Vecsésen, sőt a környék több településein is sokan élnek társasházakban és az utóbbi években is több ilyen, új építésű lakóház épült. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság még márciusban kiadott egy közleményt a lépcsőházak tűzvédelméről, mely honlapunkon is elolvasható: Lépcsőházak tűzvédelme