Kábítószert árult egy reptéri rendőr

Kábítószerrel visszaélés miatt őrizetbe vette az ügyészség a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság egyik munkatársát – értesült az MTI Hírcentrum.

Az M1 hétfő esti Híradójában elhangzott: a 27 éves főtörzsőrmester a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság határrendészeti osztályának beosztottjaként a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren dolgozott. A Híradó értesülései szerint barátnője révén került kapcsolatba a drogterjesztő hálózattal, amely Pest megyei településeken hónapok óta árusított marihuánát.
Kállai Gábor, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője a Híradónak azt mondta: a rendőr gyanúsított barátnője és egy ismerősük Budapestről rendszeresen kábítószert vásároltak és azt Monorra vitték, ott ismeretleneknek eladták, illetve maguk is fogyasztották a drogot.
A rendőrt és két társát egy hete fogta el a Pestvidéki Nyomozó Ügyészség a Készenléti Rendőrség közreműködésével. A bíróság szerdán előzetes letartóztatásba helyezte őket. 

A Híradó értesülései szerint a tiszthelyettest a Nemzeti Védelmi Szolgálat több hónapig tartó, titkosszolgálati eszközök alkalmazásával folytatott adatgyűjtés után buktatta le. Hozzátették: a most letartóztatott főtörzsőrmester nem az első a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság munkatársai közül, aki ellen büntetőeljárás indult kábítószerrel visszaélés miatt. Az ügyészség tavaly májusban a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság két tiszthelyettesét vette őrizetbe, a gyanú szerint hetente vitték Budapestről miskolci diszkókba a kábítószert – hangzott el a Híradóban.