Bálint Ágnesről nevezik el az épülő művelődési házat Vecsésen

A város képviselő-testülete a november 27-i ülésén tárgyalt a városközpontban épülő új Művelődési Ház és Könyvtár épületének elnevezéséről és a testület ?Bálint Ágnes Kultúrvár? elnevezés mellett döntött.

Részlet az előterjesztésből: A Vecsés városközpontjának funkcióbővítése és rehabilitációja KMOP-5.2.1/B-2f-2009-0013  pályázat keretében  megvalósuló beruházásnak köszönhetően az új intézmény térbeli és időbeli kapacitásai lehetővé teszik, hogy a közművelődési alaptevékenységen kívül az intézmény a továbbiakban a vecsési, illetve a környékbeli települések lakói számára korábbiaktól eltérő feladatokat is ellásson.

Mobil széksorokkal és színpaddal felszerelt színházterme tánc és színházi, könnyű- és  komolyzenei produkciókat is képes fogadni. Az intézményben megvalósuló épített játszóház a Vecsés, illetve a térség gyermekeinek  kedvelt helyszínévé válhat.
Multifunkcionális terei alkalmasak lesznek fogadások, konferenciák megvalósítására. Felnőttképzési intézményként hangsúlyozni kívánja a piacképes tudáshoz való jutás  fontosságát, illetve képzéseivel ehhez hozzá is járul. A Könyvtár kibővült olvasótere lehetőséget biztosít író-olvasó találkozóknak és az e-Magyarország pont is szélesebb körben lesz elérhető.

Az új épület a nevével is szeretné megerősíteni kulturális és könyvtári funkcióit, ugyanakkor  nem akarja a ?művelődési ház és könyvtár? névhez rakodott képzeteket erősíteni, ezért a  javasolt új elnevezés, amely később, az intézmények átalakítását követően az intézmény neve  is lehet.

Javasoljuk, hogy Bálint Ágnes nevét viselje, melyhez az előzetes egyeztetés szerint a  család szóban hozzájárulását adta.

Kis Tóth János igazgató javaslatai:

  • A változat Bálint Ágnes Kultúrvár
  • B változat Bálint Ágnes Kultúrpalota
  • C változat Bálint Ágnes Kultúrhaus
  • D változat Bálint Ágnes Kultúr Art

Az épület termeire is érkeztek javaslatok melyek megtekinthetők a testületi ülés előterjesztéséhez ide kattintva: Képviselő-testület 2012. november  27-i ülése