Gázszivárgás, biztonsági intézkedés, késői hazatérők ? vecsési polgárőrök kedd estéje

Az elmúlt időszakban gyakran tapasztalják a vecsési polgárőrség tagjai, hogy munkájuk és/vagy programjaik miatt sokan az éjszaka érkeznek haza  tömegközlekedési járatokkal.
Ezért lehetőségeik és a szabad kapacitásaik függvényében a Budapestről érkező járatok idején jelen vannak a Vecsés-Kertekalja vasútállomáson, és a 200-as autóbusz Shell-kút melletti megállójában,  illetve ezek  környékén esténként.

20:50 órakor a Mátyás utcában található gázbefogadó-állomásnál a normál helyzettől eltérő sziszegő hangot hallottunk és enyhe gázszagot éreztünk. Az esetről értesítettük a TIGÁZ diszpécserét, aki intézkedett az üzemzavar elhárítására.

22:50 órakor lakossági bejelentés alapján egy Andrássy-telepen élő idős úrhoz siettünk, aki ? a bejelentés szerint ? a háza előtt kiabál. A 90 éves bácsi elmondta, hogy a házában ismeretlenek tartózkodnak, kéri, hogy vigyük ki őket. Az épületet átvizsgáltuk, azonban ott senki nem volt, ezért megkértük, hogy zárja be az ajtót és pihenjen le. A visszatérő ellenőrzés során megállapítottuk, hogy a bácsi ismét kint áll a háza előtt és befelé kiabál. Megkeresésünkre segítséget nyújtott a bácsiról gondoskodó szomszéd úr is, így a bácsi megnyugodott és lepihent.
01:30 órakor a Vecsés-Kertekalja vasútállomáson egy ifjú hölgyet és egy fiatalembert észleltünk. Elmondásuk szerint edzésről jöttek hazafelé, de a fáradtság miatt elaludtak a vonaton, ezért csak most érnek haza. Kérésükre otthonukba szállítottuk őket.
Az önkormányzat munkatársának tájékoztatása szerint a legközelebbi jövőben beszerzésre kerülnek a fényvisszaverő festékek, melyeket az úthibákhoz, karbantartáshoz kihelyezett oszlopokon is használni fognak, így végre megszűnnek a korábban számtalan esetben jelzett balesetveszélyes állapotok. Sajnos a korábbi eseteknél minden nélkülözhető láthatósági mellényt és fényvisszaverő eszközt felhasználtunk, így az Eötvös utcába és a Temető utcába kihelyezett oszlopokra már nem tudtunk mit kitenni.
Vezessenek óvatosan!
VTPE