Vecsési fiú a válogatott kapujában

A Mórahalom elleni mérkőzés előtt örvendetes ünnepi esemény tanúi lehettek a Monori Sportegyesület jelen lévő szurkolói. A vecsési Balogh Péter, az U15-ös csapat kapusa, díszes trófeát vehetett át annak emlékére, hogy először kapott meghívást a korosztályos magyar válogatottba.

?  Engedd meg, hogy gratuláljunk ehhez a szép sikerhez, első válogatottságodhoz!
??Egyszer már voltam magyar válogatott, szeptember 3-án, amikor Olaszországban a svájci tartományi válogatott ellen én védtem.

??Mióta játszol az egyesületben? Hogy kerültél a monori csapathoz?    
??Futballozni 5 éves koromban kezdtem, a Vecsés színeiben, később fél évet a Fradiban is voltam, majd visszatértem a Vecsési egyesülethez. A Monor már régóta hívott, amire végül igent mondtam, így jöttem ide.

??Hol tanulsz? 
??A vecsési Gras­sal­ko­vich Antal Általános Iskolában. Nyolcadikos vagyok.

??Hogyan kerültél a válogatott kapujába? 
??Egy kiválasztáson 112-en voltunk. Onnan hívtak be összetartásra, és utána jött 3 napra a meghívó a válogatottba.

??Mik a távlati terveid a focival?
??Elsősorban az NBI-ben szeretnék játszani, és ha sikerül, akkor külföldön is szívesen kipróbálnám magamat.

??Mindig a kapus volt a kedvenc posztod? 
??Igen, a tesóm után. A bátyám is kapus volt, ennek köszönhető, hogy én is az lettem.

??Mik a közvetlen terveid jelenlegi csapatoddal?  
??Szeretnék vezéregyéniség lenni, meccseket szeretnék eldönteni a védéseimmel.

Megkérdeztük a csapat ed­zőjét, Földesi Zoltánt is, hogy mit gondol a fiatal tehetségről, Balogh Péterről?
??Elszánt játékos Péter, egy héten ötször edz. Hármat itt Monoron, kettőt külön kapusedzővel, mellette pedig lejár Felcsútra, az akadémiára is. Teljesen feltette az életét erre a kapusdologra. Tudni kell Péterről, hogy egy nagyon rendes vecsési családból származó kis köpcös fiú volt, aki hirtelen megnőtt, és kiváló sportoló lett belőle. Hála istennek a mentalitása is olyan, amivel még nagyon sokra viheti. Csapatjátékosként is nagyon jó, a csapat összetartásában is nagy szerepe van. Sokat segít akár nekem is, meg a többi fiúnak is. Látszik rajta, hogy tele van önbizalommal. Épp a nyáron, nem kevés pénzért, el akarták vinni a Honvédba, de megkértük, hogy maradjon inkább nálunk. A felcsúti akadémián biztos helye van, de előbb szeretné befejezni német-zene tagozatos iskolai tanulmányait, ezért marad itt. Vecsésről a szülők hordják az edzésekre, tőlük ez egyfajta áldozatvállalás.

Az október 28-i beszélgetés óta Balogh Péter már kétszer védte sikeresen Szlovákia ellen az utánpótlás válogatottunk kapuját.

forrás: Regiólapok