Évadzáró krampuszfelvonulás a vecsési “Futrinka utcában”

December  2-án,  vasárnap nyit ki  idén utoljára a Bálint Ágnes Emlékház. Ez alkalommal különleges érdekességet tartogatnak, évadzáró krampuszfelvonulást rendeznek.

 Két vecsési iskola egy-egy osztályából (az Andrássy iskolából Fehér Gábor és Judit, a Petőfi iskolából Falvai Anett osztályából) vállalkoztak rá gyerekek, hogy egy délutánra beöltöznek krampusznak. Sokak Böjte Irénke nénije és Nagy Éva is segít nekik a kivitelezésben.

A tervek szerint a gyerekek sötétedéskor, délután 4 óra körül indulnak el az önkormányzat épületétől (Vecsés, Szent István tér 1.) a lányok lampionnal, a fiúk zajkeltő eszközökkel, “síppal-dobbal-nádi hegedűvel”, és mint igazi krampuszokhoz illik, helytelenkednek, zajonganak, énekelnek az utcán (talán ez vonzza őket leginkább!) A menet átkel a sorompón, végig megy a Dózsa György úton, és a Major utcánál fordul le a Barcsai utcához (kb. 30 perc). Az emlékház udvarán addigra Sárváry András főkrampusz nagy tüzet rak, és forró teával várja őket.

Ha már elfáradtak az ördögfiókák, saját készítésű karácsonyfadíszekkel feldíszítenek egy karácsonyfát, amit úgy állítunk fel, hogy az utcáról is megcsodálható legyen. És ezzel az emlékház nyugovóra tér a téli hónapokra.

Nos, ez a tervünk. Önöket pedig arra kérjük, ha lehet, nézzék meg a felvonulást, csodálják-dicsérjék, és tapsoljanak a remélhetőleg saját készítésű jelmezeknek, amelyekről már most izgatott tanácskozások folynak az osztályokban. Hadd örüljenek a gyerekek!

Bálint Ágnes Emlékház