Kiemelt rendőri jelenlét a Pest megyei bevásárlóközpontok környékén

Megerősített létszámmal és sorozatos ellenőrzésekkel készülnek a Pest megyei rendőrök az ünnepekre; a legtöbb razzia a mintegy hetven hipermarket környékén várható – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) szóvivője pénteken.
Beluzsárné Belicza Andrea elmondta, hogy a karácsonyi bevásárlások időszaka kedvező feltételeket kínál a bűnözőknek, akik a forgatagban elvegyülve kihasználhatják az emberek esetleges figyelmetlenségét. Az ilyenkor tipikus autófeltörések és zsebtolvajlások megelőzéséért, visszaszorításáért a PMRFK decemberben a szokásosnál lényegesen több rendőrt vezényel a legnagyobb forgalmat bonyolító bevásárlóközpontok, piacok környékére, és visszatérő járőrözéssel, a vásárlók figyelmének felhívásával igyekszik elriasztani a bűnözőket.

A megyében összesen 70 bevásárlóközpont üzemel és  tömegesen vásárolnak az emberek az ünnepek előtt a vecsési, maglódi  és a megye más városaiban lévő üzletközpontokban is.

A rendőrség azt ajánlja, hogy a tömegközlekedési eszközökre történő fel-, illetve leszálláskor mindenki figyeljen a lökdösődő, tülekedő zsebtolvajokra, ne tartsanak az emberek maguknál sok készpénzt, bankkártyájuk mellett ne legyen ott a PIN-kód, parkolás után pedig pakolják az utastérből a csomagtartóba az ülésen lévő holmit.  A pénztárcát, kézi táskát senki ne tegye a bevásárlókosárba, illetve jól látható helyre, a fontosabb értéktárgyakat érdemes szorosan magunknál tartani – hangsúlyozta Beluzsárné Belicza Andrea.