Havazás után ónos eső érkezik

peugeot 508A havazás és a közelgő ónos eső miatt veszélyes a közlekedés Közép-Magyarországon, különösen Pest megyében.

Egyelőre senki ne induljon útnak Pest megyében, mivel a térséget hamarosan eléri az ónos eső, különösen a Zsámbéki-medencében lehetnek fennakadások – közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője vasárnap kora délután az MTI-vel.

Pécsi Norbert elmondta, hogy a társaság sószóró gépei közül a legtöbb – összesen 48 – most is Pest megyében dolgozik. Szentendre környékén a folyamatos hóesés miatt a csúszós főutakra több gépet is kivezényeltek, erőteljesen szórják a pilisi emelkedőket is, ahol több munkagép, egy korábbi baleset nyomán elrendelt útzár következtében, jó ideig várakozásra kényszerült – tette hozzá a szóvivő.
ónos esőKözlése szerint a legtöbb gondot a Zsámbéki-medence síkosságmentesítése okozza, mert az ottani sajátos mikroklíma miatt a kiszórt anyag nem eléggé hatásos.
A Pest megyei közlekedési helyzetet Vác térségében a köd nehezíti, ráadásul az előrejelzések szerint rövid idő múlva ónos eső éri el Közép-Magyarországot, ennek gócpontja szintén a Zsámbéki-medencére tehető majd, így a munkagépeknek valószínűleg le kell állniuk.

A Magyar Közút arra kéri a Pest megyében élő, ott tartózkodó autósokat, hogy egyelőre ne induljanak útnak, a térségben közlekedőknek pedig a folyamatos tájékozódást ajánlják – tette hozzá Pécsi Norbert.