Ünnepi ételosztás országszerte

Országszerte élelmiszert osztanak a segélyszervezetek munkatársai és önkéntesek a rászorulóknak az ünnepek előtt és után. Az ecseri polgárőrök halászlét főztek a község rászorulóinak.

Hosszú Mihály ecseri polgárőr és családja karácsony előtt egy nehéz körülmények között élő helyi idős nyugdíjasnak  ételt vittek és ez adta az ötletet , hogy a község összes nyugdíjasának ünnepi ebédet főzzenek. December 24-én   közel 100 helyi rászoruló idős embert leptek meg saját maguk főzte ünnepi halászlével, amit személyesen vittek el nekik.

Az ünnepek alatt az ország több pontján civilek és vallási közösségek szegényeket látnak vendégül: meleg ételt, tartós élelmiszert, ajándékot osztanak Budapesten, és számos más településen.
Ebéddel, teával és egyéb ajándékokkal várja a rászorulókat a Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége mások mellett Szalóki Ági énekesnő, Fischer Iván karmester és Falusi Mariann műsorvezető részvételével december 24-25-26-án a budapesti Blaha Lujza téren. A téren naponta mintegy 1300 főt szolgálnak ki, országosan több mint 6 ezer adaggal készülnek e napokra. Óbudán szombaton osztanak ételt: a Vörösvári úton, a Flórián térhez közel eső Faluház előtti területen 12 órától várják a nélkülözőket.
A csillaghegyi központ az ünnepek közötti időszakban is folyamatosan nyitva áll a látogatók előtt. A krisnások december 22-én Egerben és Somogyvámoson, 23-24-én Debrecenben és Kecskeméten, 28-án Szolnokon, 29-én pedig Szegeden osztanak ételt alkalmanként több száz főnek.

Az Ökumenikus Segélyszervezet vasárnapig naponta mintegy 1000 adag ételt oszt a hajléktalanoknak és a rossz szociális körülmények között élő családoknak Budapest XIII. kerületében, az Országbíró utcai intézménye mögötti téren. Szombaton Kovács Kokó István, a segélyszervezet jószolgálati nagykövete, D. Tóth Kriszta, Keresztes Ildikó és Wolf Kati segédkeznek, vasárnap a segélyszervezet munkatársai és önkéntesei látják vendégül a rászorulókat egy tál meleg étellel.