Új edzők Vecsésen

FociA Nahóczky Attilát váltó Kántor Attila mellett Gendúr László is tagja lett az NB III-as Vecsés FC szakmai stábjának. Kántor Attila korábban már három időszakot töltött Vecsésen, előbb Csábi József, majd Horváth Ferenc segítőjeként dolgozott, legutóbb pedig vezetőedző volt. Tevékenykedett a Pécel és a Felsőpakony együttesénél is.

Bemutatkozó beszélgetés Kántor Attilával a Vecsés FC új vezetőedzőjével:

– Beszélne röviden edzői pályafutásáról a szurkolóknak, játékosoknak, a csapathoz közel állóknak?

– Edzői pályafutásom Pécelen kezdődött, mindjárt meg is nyertük a bajnokságot. Következett Vecsés, Csábi Józsi segítőjeként kerültünk fel az NB 2-be. Pályafutásom következő állomása Felsőpakony volt, ahol szintén egy megye 1-es csapatból NB 3-as csapatot csináltam, de ők az NB 3-at nem vállalták. Utána ismét következett Vecsés, Horváth Ferenc segítőjeként 6. helyet értünk el, ezután vezetőedző lettem Vecsésen, cél akkor a bennmaradás volt, ezt teljesítettem és most ismét itt vagyok.

– Ön szerint Földvári Tibor elnök úr miért pont Önt választotta ebben a nehéz helyzetben?

– Szerintem Földvári Tibor a szakmát választotta, mert eddig mindig a nagy neveket választotta és én úgy érzem, hogy a nagy nevekkel kicsit befürdött, ezért választott engem.

Kántor Attila– Ugyan mi nem politizálunk, de úgy hallottam Ön erősen Fidesz kötődésű.

– Igen, én 23 éve vagyok erős Fidesz kötődésű és szűkebb környezetemben agitálok mindenkit, hogy csak ez az egy út vezet valahova, semmi más. Nem is szeretnék erről többet mondani mert ne keverjük bele a sportot a politikába.

– Egyetértek. A következő kérdésem: biztos hallott róla, hogy sok támadás érte Földvári Tibor elnökvurat, hogy kiesett a csapat az NB 2-ből és most az NB 3-as tagsággal is eléggé hadi lábon áll, nagyon rossz helyen áll a csapat, fél idény van még arra, hogy legalább az NB 3-as tagságát megőrizze. Erről mi a véleménye?

– Igen hallottam, hogy Földvárit sokan támadják, ez szerintem alaptalan támadás, megmondom miért. Földvári Tibor hozott Vecsésre olyan edzőket? de menjünk sorba. Idehozta Csábi Józsefet, aki a magyar válogatottnál dolgozik segítőként, idehozta Horváth Ferencet, aki az NB 1-es Kecskemétnél dolgozik vezetőedzőként, idehozta Pisont Istvánt, aki a magyar U17-es válogatottnál dolgozik, idehozta Herédi Attilát, sok NB 1-es csapatnál volt edző, ő újpesti kötődésű. Idehozta Dúró Józsefet, aki a Budapesti Honvéd NB 1-es vezetőedzője volt. Lehet, hogy volt benne rossz döntés, szerintem a legrosszabb döntése talán Détári Lajos volt, hogy idehozta, mert ő vele indult el a Vecsés hanyatlása. Azért tartunk most itt, mert az ő legénysége nem tudott bizonyítani. Úgyhogy ezek nagy nevek, Détári is Dúró is Pisont is Csábi is Herédi is. Azért mondtam az előbb, hogy én mellettem döntött, nem a nagy nevek, hanem a szakma mellett, mert én a szakmát tudom hozni Vecsésre. A nagy nevekből volt, aki megbukott, volt aki jól teljesített, nem hiszem, hogy Földvári Tibor hibás lenne. Ő idehozta akiket tudott, nagy neveket, a csapat idáig süllyedt. Azért jöttem ide, hogy ezt megakadályozzam, a hanyatlást megállítsam és innentől kezdve a Vecsés csak fölfelé menjen.

– Benn marad az NB 3-ban Vecsés?

– Ez nagyon nehéz kérdés. Megnéztem mielőtt elvállaltam, hogy mit is kellene teljesíteni. Igazából 11 győztes mérkőzés kellene 13 mérkőzésből. Senki ne várja tőlem azt, hogy meg fogom ígérni, hogy 13 mérkőzésből 13-at megnyerünk. De egyértelmű, hogy a cél az, hogy a Vecsésnek továbbra is az NB 3 csapata legyen. Földvári Tibor úrral abban egyeztünk meg, hogy próbáljuk a csapatot az első nyolcba, vagyis a 4. és a 8. hely közé vezetni. Ezt megígérhetem. Amennyiben nem teljesítem ezt, abban a pillanatban a futball cipőt el fogom dobni, el fogom égetni a felszerelésemet és soha többé nem fogok edzői állást vállalni, elmegyek közmunkásnak.

– Tervez-e erősítéseket a csapatban, illetve a szakmai stábban?

– Igen, de csak úgy, hogy a Vecsési kasszát további kiadásokkal ne terhelje. Az új igazolásokat saját szponzoraimon keresztül intézem. Ez azt jelenti, hogy öt olyan labdarúgó érkezik Vecsésre, akiknek NB 1-es mérkőzéseik is vannak és 30 éven aluliak. Január 14-én lesz végleges a keret, ekkor meg fogom nevezni az NB 1-es múlttal rendelkező játékosokat is. A játékosok mellett a legnagyobb erősítésünk a 12 évet Romániában töltött Gendúr László edző, kapusedző. Ő szintén a saját szponzorainkon keresztül érkezik Vecsésre. Gyerekkori barátom és ez által garancia arra, hogy sikeresen és eredményesen tudunk együtt dolgozni.

Az új szakmai igazgató, edző és kapusedző: Gendúr László

 – Milyen játékos múlttal rendelkezik?

–  Játékosként a következő csapatokban fordultam meg: Bp. Honvéd, Újpesti Dózsa, Csepel SC, Vecsés FC, Délegyháza, Égszöv Medosz, Kitzee FC (Ausztria), Futsal Magyar válogatott.

– Edzői pályafutása eddig hogyan alakult?

– Másodedző / kapusedzőként: Délegyháza FC, Sopron FC, Bihor Orodea (Románia), Salonta FC (Románia), Sportul Students FC (Románia)

– Milyen eredményeket ért el eddig edzőként, kapusedzőként?

– Itthon a Vecséssel és Délegyházával megye 2-ből megye 1-be jutottunk fel. Romániában 4-szer jutottunk fel a másodosztályból az első osztályba.12 évet dolgoztam külföldön, mialatt 4 ifjúsági válogatottat, 1 felnőtt válogatottat és számos NB1-es kapust neveltem Romániában. Kapcsolatban állok Márius László Vizerrel az FC Bihor (Románia) tulajdonosával, aki a Dzsudó világszövetség elnöke, és akinek UEFA Licenc-es irodája van. Vele többek között megalapítottuk a Szalontai utánpótlás akadémiát. Közreműködésemmel, hogy csak néhányat említsek, a következő ismertebb játékosokat közvetítettük ki külföldre és hazai nagy csapatokhoz: Feczesin Róbert (Brescia), Demjén Gábor  és Birtalan Botond (Debrecen), Pogacsics Krisztián (Panionios,Görögország).

forrás: vecsesfc.hu