Átadták a vecsési tankerület irodáit

Az országban az elsők között hozták létre a vecsési tankerület infrastruktúráját a Pest megyei város polgármesteri hivatala által biztosított épületben – jelentette be Marekné Pintér Aranka, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ elnöke szerdán Vecsésen sajtótájékoztatón.

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ elnöke a vecsési tankerület felállítása kapcsán hangsúlyozta: az ötfős stábot a leendő tagok szakmai ismeretei alapján választották ki, majd bemutatta a tankerület igazgatóját, Hrutkáné Molnár Mónikát. 
A szerdai sajtótájékoztatón Szűcs Lajos, a megyei közgyűlés elnöke úgy fogalmazott, hogy a megyei önkormányzat számára nem kis feladatot jelentett az elmúlt másfél évben a köznevelési rendszer megújításának előkészítése. Mint mondta, noha megérti, hogy a polgármestereknek érzelmileg nehéz volt megválniuk “sajátjukként” kezelt iskoláiktól, most az a legfontosabb, hogy az intézményekben tanulók továbbra is mindent megkapjanak, amire szükségük van.

A sajtótájékoztató után Vecsés, Ecser, Maglód és Üllő polgármestereinek, illetve az érintett köznevelési intézmények képviselőinek jelenlétében ünnepélyes keretek között átadták a Károly utca 2. alatt kialakított két modern tankerületi irodát.

Marekné dr. Pintér Arankával a Williams Televízió Vecsési Magazinjának január 11-i adásában láthatnak interjút.