Váltóállítási gondok miatt késtek a vonatok hétfőn

vonat vecsésAz folytatódó intenzív havazás, a feltorlódások miatt, a még nagyobb késések elkerülése érdekében, egyes elővárosi vonatokat nem közlekedtet a MÁV hétfőn.
A martonvásári, a monori, és egyes váci elővárosi vonatokat nem indítanak el. Helyettük a zónázó vonatokat minden állomáson és megállóhelyen megállítják.

Az ország nyugati és középső részén az intenzív havazás és az ónos eső miatt több, vonalon váltóállítási problémák, okoznak fennakadások a vasúti közlekedésben.
A MÁV Zrt. a frekventáltabb állomásokon megemelt létszámú hóeltakarító személyzettel tisztítja a váltókat. A váltófűtő berendezések a maximumon működnek, de a folyamatos havazás és a vonatok okozta menetszél miatt azonban minden vonat után újra kell tisztítani a váltókat.

 

Emiatt a Budapest-Győr, a Budapest-Esztergom, a Budapest-Székesfehérvár, a Budapest-Pusztaszabolcs, a Budapest-Lajosmizse, a Budapest-Cegléd, a Budapest-Újszász, a Budapest-Hatvan és a   Budapest-Veresegyház-Vác vonalon 20-60 perc, közötti késéssel számoljanak az utazók – tájékoztatott a MÁV.

Vonatokról aktuális információt itt találhatnak: KATT!