Vigyázzunk értékeinkre – lopás, besurranás

betörésVecsésen egy családi házba surrantak be a tolvajok, Monoron autóban hagyott notebookot loptak.  Az utóbbi hetekben egyre több a besurranásos lopás a környék településein.
Információink szerint  2013. január 14-én a hajnali órákban a nyitott ajtón keresztül besurrantak ismeretlen elkövetők egy vecsési családi házba és onnan ékszereket, valamint készpénzt tulajdonított el. A bűncselekménnyel okozott kár: 77.000 forint. A Monori Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya szabálysértési értékre elkövetett lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen.

 2013. január 14-én kora délután a Monoron, a Bajcsy Zsilinszky utcában egy parkoló autót feltörték és egy laptopot valamint készpénzt tulajdonítottak el. A bűncselekménnyel okozott kár közel 800.000 forint. A tettest itt is keresi a rendőrség.

A rendőrség felhívja a lakosság figyelmét, hogy értékeik megóvása érdekében fokozottan ügyeljenek az ajtók, kapuk bezárására! Bejáratok közelében ne hagyjanak értékeket (táska, pénztárca, telefon, kocsikulcs stb.), hiszen a besurranó tolvajok számára még a kisebb értékeket képviselő dolgok is csábítóak lehetnek!  Legújabb módszer szerint a műanyag ajtókat kiégetik, és az ajtóban lévő kulccsal jutnak be a lakásba, illetve a bejárat közelében található értékeket tulajdonítják el! Kérjük, hogy ne hagyjanak kulcsot a zárban, a bejárat közelében se hagyjanak értékeket (táskákat, gépjármű indítókulcsokat, telefonokat stb.)!

autólopás illusztrációTovábbá, hogy gépjárműveikben ne hagyjanak látható helyeken értékeket, hiszen ezzel lehetőséget teremtenek egy esetleges alkalmi lopásra, emellett jelentős anyagi kárt is jelenthet az ehhez kapcsolódó rongálási kár!

A vagyon elleni bűncselekmények megelőzése érdekében kérjük, hogy az alábbi bűnmegelőzési tanácsokat  olvassák el:

KATT IDE