Autós üldözés Vecsésen

Autós üldözés 12013.január 18-án, pénteken dél körül autótolvajt üldözött a rendőrség több kilométeren keresztül, végül Vecsésen,  a CBA -körforgalomnál sikerült megállítani az elkövetőt.

A rendőrség hivatalos közleménye:

Monori Rendőrkapitányság, Közlekedésrendészeti Osztálya közúti veszélyeztetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt rendelt el nyomozást R.A. gyáli lakos ellen,  aki 2013.01.18-án 11 óra körüli időben, Budapestről eltulajdonított egy szürke (törtfehér) színű, Lada típusú személygépkocsit, és azzal a gyorsforgalmi úton haladva igyekezett elhagyni a fővárost.

Menekülése során a BRFK szolgálatban lévő munkatársai észlelték az eltulajdonított gépjárművet, annak vezetőjét, így Vecsés területén próbálták őt megállítani. R.A. a rendőri intézkedés elől  továbbmenekülve Gyál irányába haladt,  és ennek során több, ott közlekedő gépjárművet szorított le az úttestről. A menekülő férfi közlekedésével, a KRESZ-szabályainak megszegésével mások életét, testi épségét közvetlen veszélynek tette ki.

Menekülése során két gépjárművel is ütközött, majd a második ütközést követőn egy pillanatra  megállt – mivel járművével nem tudott elindulni -, és eközben a mögötte érkező rendőrök elfogták, majd megbilincselték.

A balesetek során személyi sérülés nem történt.

Az ügyben a nyomozás jelenleg folyamatban van, azonban kérjük azon gépkocsivezetők jelentkezését, akik az eltulajdonított szürke (törtfehér) Lada típusú személygépkocsi menekülése során veszélyeztetve voltak (pl. leszorították), vagy egyéb módon kerültek balesetveszélyes helyzetbe!

Autós üldözés 2

Fotó: Vecsés Hírek

Jelentkezni lehet a Monori Rendőrkapitányságon a 06-29/410-367, 06-29/410-726-ös telefonszámok egyikén, vagy az ingyenesen hívható 107, vagy 112-es telefonszámokon.

Monori Rendőrkapitányság