Fokozott rendőri ellenőrzések kezdődtek a 4-es főúton

fokozott ellenőrzésHárom megyére kiterjedő, fokozott rendőri ellenőrzés kezdődött kedden a 4-es főúton a tranzitforgalomból adódó magas baleseti kockázat miatt.

Pest megye mellett Jász-Nagykun-Szolnok  és Hajdú-Bihar megyét is érintő razzia március 31-ig tart. Ez idő alatt heti egy alkalommal, előre meg nem határozott napszakokban, 6 órán át fokozott közlekedésbiztonsági ellenőrzésre számíthatnak a közlekedők.
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén nemcsak a 4-es számú főúton, hanem az ehhez csatlakozó 32-es, 442-es, illetve az ugyancsak jelentős tranzitforgalommal terhelt 44-es főúton is lesznek igazoltatások. A 4-es főúton közlekedők számíthatnak arra, hogy megyehatártól függetlenül több alkalommal is megállíthatják őket a rendőrök, akik több csoportban, több sebességmérő berendezéssel is dolgoznak.

A razzia keretében a hatóság munkatársai kiemelt figyelmet fordítanak a sebesség-ellenőrzésre  a passzív biztonsági eszközök használatára, a vezetés közbeni mobiltelefonálásra és a közlekedési szabálysértések elkövetőinek kiszűrésére. Emellett fontos része a kontrollnak a gépjárművek műszaki állapotának ellenőrzése, az ittas vagy bódult állapotú, illetve egyéb okból a járművezetésre alkalmatlan sofőrök kiszűrése, valamint a külföldi állampolgárok okmányainak és személyazonosságának vizsgálata is.

A  4-es főúton a tranzitforgalomból adódóan nagyfokú a balesetveszély.