Elfogtak egy vecsési drogdílert

drog 1Őrizetbe vették azt a vecsési fiatalembert, aki két salgótarjáni férfinak szállított nagy mennyiségű kábítószert. Közel 2000 liter hamisított mosószert is lefoglaltak a házkutatás során.

A Nógrád megyei rendőrök egy 24 éves vecsési férfit fogtak el, aki a salgótarjáni kábítószer-hálózat felső kapcsolataként működött – közölte Némedi Gábor, a Nógrád megyei rendőr-főkapitányság megbízott főkapitánya csütörtökön Salgótarjánban. Az őrizetbe vett férfi lakásán a jelentős mennyiségű kábítószer mellett hamisított, átcímkézett mosóporokat és öblítőket is lefoglaltak.

A bűnügyi igazgató elmondta, hogy a főkapitányság a múlt év végén indított eljárást két salgótarjáni férfi ellen visszaélés kábítószerrel bűntett miatt. Egyikük dílerhálózatot működtetett a nógrádi megyeszékhelyen, társa pedig drogfutárként dolgozott. A díler ellen több büntetőeljárás is folyamatban van hasonló bűncselekmények miatt.

Tájékoztatása szerint a – már előzetes letartóztatásba vett – salgótarjániak által forgalmazott kábítószerek és kábító hatású anyagok között marihuánától a ketaminig mindenféle szintetikus és nem szintetikus drogok előfordultak.

drog 2Némedi Gábor közölte:  a több hónapig tartó nyomozás során került a rendőrség látókörébe a 24 éves vecsési férfi, aki  a salgótarjániak drogelosztóként működő felső kapcsolata volt.
Amikor a rendőrök megjelentek a lakásán, a férfi 1,5 kilogramm súlyú, növényi törmeléket tartalmazó anyagot próbált lehúzni a vécén.

Ezen kívül 3,5 kilogramm különböző színű és állagú, szintén kábítószernek minősülő porszerű anyagot is lefoglaltak a vecsési lakásban.

A házkutatáson a ház mellékrészében még “újracsomagoló üzemet” is találtak a rendőrök – mondta Némedi Gábor -, itt mosóporokat és öblítőket hamisított, csomagolt, címkézett fel a férfi.
mosóporEzért értesítették a NAV Közép-Magyarországi Bűnügyi Igazgatóságát. A NAV munkatársai megállapították, hogy olcsó mosószerekről áztatták le a címkéket, majd átcímkézték őket neves mosószer és öblítő márkákra.
A helyszínre érkező pénzügyi nyomozók a garázsból, a háznál parkoló teherautóból és személygépkocsiból összesen 1860 liter folyékony mosószert és 108 kilogramm mosóport foglaltak le. Áru hamis megjelölése bűncselekmény gyanúja miatt indítottak nyomozást.

A kábítószergyanús anyagok szakértői vizsgálata folyamatban van.

A vecsési férfit őrizetbe vették és indítványozzák előzetes letartóztatásának elrendelését.

A férfiak 20 év vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntetendő jelentős mennyiségre elkövetett visszaélés kábítószerrel bűntett elkövetésével gyanúsíthatóak.