Nőtt az adósok listája tavaly

pénzKözzétette az adóhatóság azokat a friss listákat, amelyeken a száz-, illetve tízmillió forint feletti tartozással rendelkezőket sorolja fel.
A tavalyi rekorder üllői Horváth Mónika Zsuzsannát továbbra sem találják.

A 2012 negyedik negyedéves adatok szerint közel 1,8 ezer cégről és 3,9 ezer magánszemély illetve egyéni vállalkozóról van szó – ők összesen alsó hangon több mint 215 milliárddal tartoznak.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal a szokásos menetrendnek megfelelően közzétette a 180 napon keresztül folyamatosan fennálló, 10 millió forintot meghaladó adótartozással rendelkező magánszemélyek és egyéni vállalkozók, illetve a 100 milliós limitet felülmúló cégek listáját, a 2012 december 31-ei állapot szerint.

Az eggyel korábbi, tavaly októberi közléshez képest (amely a harmadik negyedév végi állapotot mutatta) a magánszemélyek és vállalkozók esetében némiképp hosszabb lett a lista: 3700 név után immár közel 3900  található a felsorolásban. Legtöbbjük (több mint 2700-an) egyszerű magánszemély, az egyéni vállalkozók felsorolása bő 1100 nevet számlál. Tőlük összesen – a tízmilliós alsó határral számolva – legalább 3,87 milliárd forint kintlévőségre vár a NAV.

Továbbra is szerepel a felsorolásban ugyanakkor az az üllői Horváth Mónika Zsuzsanna is, aki összesen 3,5 milliárd forint adóhiánnyal és jogkövetkezménnyel vezette a harmadik negyedévben jogerőssé vált, legnagyobb adótartozásokat részletező listát.