Védekezés az autólopás ellen

autófeltörésMonori Rendőrkapitányság a gépjárműlopásokra és az ehhez kapcsolódó rongálásokra, alkalmi lopásokra kívánja felhívni a figyelmet, így a következőket tanácsolják a gépjármű tulajdonosoknak: 

Gépjárműveikkel ? éjszaka, illetve hosszabb ideig tartó várakozás esetén – lehetőség szerint ne az utcán parkoljanak, hanem egy zárt, kellőképpen megvilágított biztonságos helyen!

Járművek ablakait, ajtajait még rövid időre se hagyják nyitott állapotban, minden esetben zárják, illetve használják a biztonsági rendszereket (kormányzár, riasztóberendezés stb.)!

Gépjárművekben ne hagyjanak értékeket (táskákat, pénztárcát, ruhákat, szerszámokat, laptopot, telefont stb.) hiszen a látható helyen tartott kisebb értékű vagyontárgyainkkal is  lehetőséget teremtünk egy esetleges alkalmi lopásra, emellett jelentős anyagi kárt is jelenthet az ehhez kapcsolódó rongálási kár!

Vigyázzanak értékeikre és körültekintően járjanak el a gépjárműveik leállítási helyének megválasztását illetően!

 Monori Rendőrkapitányság

Ha érdekes volt a cikk nyomj egy “lájkot”! :)                                                                                                Nézd meg a többi új cikkünket is!