Elbódították, majd kifosztották a vecsési férfit – videó

TEKElőzetes letartóztatásba helyezte a bíróság azt a két férfit, akik január 20-án bódítószert kevertek egy vecsési férfi italába, majd kifosztották.Két férfi ismerkedett össze chat-en a vecsési férfivel, majd január 20-án elmentek lakására és italába bódító hatású szert kevertek. Mikor a házigazda elvesztette eszméletét, a lakásból különféle értékeket szedtek össze, majd távoztak. A sértett magához térése után tett feljelentést a rendőrségen.
Másnap kórházba szállították, de akkor már nyoma sem volt drognak a vérében. Az úgynevezett Gina, más néven a GHB, valószínűleg azt kaphatta meg a vecsési férfi is.
A toxikológus szerint szerencséje volt az áldozatnak, ugyanis ezt a szert nagyon könnyű túladagolni. “2-3 gramm egy teljes eszméletvesztéssel, emlékezetkieséssel járó alvási periódussal jár, ez a dózis függően néhány órától, akár 8-10 óráig tarthat és körülbelül 5 grammnyi mennyiség már halálos is lehet” ? nyilatkozta Somogyi Gábor, toxikológus a hirado.hu -nak.

Boy drunk_tcm4-19965A BRFK pár hete hívta fel a figyelmet, hogy terjedőben van az ehhez hasonló bűncselekmények száma!

A feljelentő által adott személyleírás, valamint a gyors, hatékony felderítő munka alapján a monori nyomozók 2013. január 25-én egy fővárosi benzinkúton elfogták R. Krisztiánt, akit gyanúsítottként hallgattak ki.

A további adatgyűjtés és kutatómunka eredményeként a gyanúsított társát 2013. január 31-én éjjel fogták el a rendőrök a főváros IX. kerületében.
Mivel az előzetes adatok alapján a férfi támadásától lehetett tartani, ezért a Monori Rendőrkapitányság munkatársai az elfogáshoz a megfelelő eszközökkel rendelkező Terrorelhárítási Központ munkatársait kérték fel. V. Krisztiánt az elfogását követően gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók, majd őrizetbe vették.

Az illetékes bíróság mindkét férfit előzetes letartóztatásba helyezte. Kifosztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja le az eljárást a Monori Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a két gyanúsított ellen.

Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

 

 

 

Ha érdekes volt a cikk nyomj egy ?lájkot?! icon smile A közösségellenes magatartást szankcionáló önkormányzati rendeletek felülvizsgálatát kérte az ombudsman                                                                                                Nézd meg a többi új cikkünket is!