Lencseleves kicsit másképp – gasztro

lencselevesAz egyik nagy kedvenc!  Anyukám által ismertem meg ezt a pompás levest, amit a borsikafű tesz nagyon finommá.  Bármikor amikor kedvet érez hozzá az ember, elkészíthető, mert a lencsét nem kell előre beáztatni, mint a főzelék esetében. Ez is nagy előnye.

Hozzávalók:
  • 20 dkg lencse
  • 4-5 szem burgonya kis kockára vágva
  • 1 fej vöröshagyma kockára vágva
  • 2 gerezd fokhagyma összevágva
  • 1,5 dl tejszín
  • só, bors, borsikafű
Olajon megdinszteljük a hagymát és a fokhagymát, majd hozzáadjuk a megmosott és jól lecsepegtetett lencsét. Felöntjük vízzel, sózzuk, kevés borssal fűszerezzük és fedő alatt mérsékelt tűzön majdnem puhára főzzük. Ez kb 30-40 perc. Amikor már majdnem jó a lencse, beletesszük a kockára vágott burgonyát és addig főzzük, míg meg nem puhul a lencse is és a burgonya is. Ekkor beleöntjük a tejszín, megszórjuk borsikafűvel, felforraljuk és tálalhatjuk is.
Jó étvágyat hozzá!
Ha érdekes volt a cikk nyomj egy ?lájkot?! icon smile Ez történt januárban                                                                                                 Nézd meg a többi új cikkünket is!