Régen van – válogatás Karinthy Frigyes műveiből


A 125 éve született Karinthy Frigyesnek, a magyar irodalom valaha volt talán legsokoldalúbb és legszórakoztatóbb alakjának komoly és könnyed gondolatait, sziporkázó szellemességű szövegeit, jeleneteit idézik meg, játsszák el az rákoskerti Ascher Oszkár Színház tagjai  a 2013. február 9-i előadásukon.
A színház ma Budapest, sőt talán az ország egyik legrégibb, folyamatosan működő amatőr színjátszó csoportja.

?Igen, ez az, amit csak így tudok nevezni, ?régen van?. Idők rohanó hullámaiban mindig, mindig a keletkező múlt, emlék, valaki számára, aki még nincsen – kép, valakiről, aki már nem lesz…  az eljövendő képzelet futó káprázata vagyunk csak, egy ötletének, egy szeszélyének tetszett bennünket felidézni néhány pillanatra…
Ezt játszottuk aztán, ?régen van?-játékot néhány percig, azon az alkonyon, nevetgélve és csodálkozva – hogy ez milyen régi, régi, régi dolog, ez a tó, ez a rozoga vitorla, ez a régi szerelmespár…?

RMH – Rákoskerti Művelődési Ház

2013. február 9. (szombat) 19 óra

Cím: Budapest, XVII. ker. Rákoskert sugárút 66.

Email:  info@ascherszinhaz.hu

Az előadásokra a belépő díj egységesen: 900Ft.

Rendezte: Hegyi Norbert

Szereplők:

Kis Nikoletta
Kecső Andrea
Kozma Fanni
Littai Fanni
Madarász Vanda
Schubert Kati
Bella Gábor
Sugár Krisztián
Ökördy Kornél

Technikus: Orosz András

 

 Ha érdekes volt a cikk nyomj egy ?lájkot?! icon smile Lencseleves kicsit másképp   gasztro                                                                                                Nézd meg a többi új cikkünket is!