Illegális mosóporgyárra csapott le a NAV

illusztráció1Illegális mosóporgyártó üzemet derített fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Ócsán.

Külföldről behozott, bizonytalan eredetű mosóport és folyékony mosószert ismert márkákéra emlékeztető flakonokba töltöttek, majd viszonteladókon keresztül valószínűleg az egész országban árusították – tudta meg az MTI Hírcentrum.
Az M1 esti Híradója hétfőn úgy értesült, hogy a vámhivatal tíz tonna ismeretlen eredetű tisztítószert és több száz, ismert márkák jelzéseivel ellátott, töltésre előkészített palackot foglalt le.
Megtalálták a fóliázó gépeket és a csomagolóanyagot készítő nyomdát is. Az üzem két dolgozóját gyanúsítottként hallgatták ki.

A hírműsorban Sárközi Alexandra, a NAV bűnügyi szóvivője azt mondta, a helyszínen talált fuvarlevelek alapján vizsgálják a Magyarországra beérkezett áru tényleges mennyiségét, és elkezdték felderíteni a vevői kört is. A gyanúsítottak köre még bővülhet.

A Hamisítás Elleni Nemzeti Testület szerint a bizonytalan eredetű mosópor és mosószer károsíthatja a ruhát, a mosógépet és veszélyes is lehet. Hallottak már olyan esetet, hogy mosószer helyett só volt a dobozban, ami egyrészt komoly károkat is okozhat a gépben, másrészt a legsúlyosabb esetben akár egészségügyi kockázatokat, veszélyeket is rejthet magában, ugyanis különböző allergiás reakciókat okozhat ? mondta Tóth Zita a testület titkára.

Az ócsai üzemet a NAV bezárta. A cég vezetői iparjogvédelmi jogok megsértése miatt akár nyolc évet is kaphatnak.

Vecsésen nemrég fogtak el egy drogdílert és a házkutatáskor egy ?újracsomagoló üzemet? is találtak a rendőrök, itt mosóporokat és öblítőket hamisított, csomagolt, címkéztek át. A garázsból, a háznál parkoló teherautóból és személygépkocsiból akkor összesen 1860 liter folyékony mosószert és 108 kilogramm mosóport foglaltak le a NAV munkatársai.

 

Ha érdekes volt a cikk nyomj egy ?lájkot?! icon smile Megmentették a kihüléstől                                                                                                Nézd meg a többi új cikkünket is!