Vigyázz, csalók járják az utcákat!

csengetMagukat villanyóra leolvasónak vagy vízművesnek kiadó csalók  járják a környék településeinek utcáit,  akik különböző ürüggyel próbálnak, – nem egy esetben sikeresen is -,  pénzt kicsikarni a jóhiszemű emberektől.

Monori Rendőrkapitányság felhívja a lakosság figyelmét arra, hogy magukat ?villanyóra leolvasónak? kiadva, ismeretlen személyek jelentek meg a térség településein, Vecsésen, Maglódon, Ecseren és Üllőn.

Többnyire idős személyeket keresnek fel azzal az ürüggyel, hogy túlfizetésük van a szolgáltatónál. Ezek az emberek jóhiszeműen beengedik a csalókat a lakásukba, házukba,  majd a ?visszajáró pénz? fejében csalják ki tőlük megtakarított pénzüket.

Pécelen 2013. február 1-én két lakossági bejelentés is érkezett a péceli vízműhöz arról, hogy illetéktelenek vízügyes ürüggyel próbáltak az ingatlanukba bejutni. Az egyik esetben vízminőség vizsgálat, a másikban a házi csatornahálózat tisztítása volt az ürügy. A DPMV Zrt. közölte, hogy dolgozói fényképes igazolvánnyal dolgoznak.

A rendőrség felhívja a lakosság figyelmét, hogy ne engedjenek idegeneket a lakásba, győződjenek meg kellőképpen arról, hogy valóban a szolgáltatók munkatársai kívánnak ingatlanunkra különböző ürügyekkel bejutni! Kérjenek igazolványokat, hívják fel a szolgáltatót és egyeztessenek a munkatárs személyéről!

Kapitányságunk nagy erőkkel keresi az ismeretlen elkövetőket, azonban kérjük a lakosság segítségét ezen személyek felkutatása érdekében! Akinek bármiféle információja van az elkövetőkről, vagy bármilyen egyéb információja van, mely az ügy szempontjából jelentőséggel bírhat, kérjük jelentkezzen a Monori Rendőrkapitányságon a 06-29/410-367, 06-29/410-726-ös telefonszámok egyikén, vagy bármelyik rendőri szervnél, az ingyenesen hívható 107, vagy 112-es telefonszámokon.

Ha érdekes volt a cikk nyomj egy ?lájkot?! icon smile A térség legkeresettebb bűnözői   itt a lista                                                                                  Nézd meg a többi új cikkünket is!