Havazás – Az ország északi és középső területein várható a legtöbb hó

Vecsés Fő út. 2012.02.15. fotó: panoramio.comHétfő hajnalig további 3-8 centiméternyi hó hullhat az ország középső és északi részén, főként Pest megyében, az Északi-középhegységben, valamint a Dunazug-hegységben 

Az  Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap délelőtt az MTI-hez eljuttatott figyelmeztető előrejelzése szerint vasárnap napközben északkeleten és a Dunántúl középső és északnyugati részén az élénk szél kisebb hóátfúvásokat is okozhat, de estére gyengül a légmozgás. Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megye több térségében a hófúvás miatt már riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat. Ezeken a területeken már a következő órákban számítani lehet arra, hogy a szél kisebb hótorlaszokat emelhet. Az éjfélig szóló figyelmeztetés szerint Győr-Moson-Sopron, Vas és Veszprém megyében is előfordulhat gyenge hófúvás.

Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megyében, valamint a főváros területén a havazás miatt figyelmeztetés van érvényben. E szerint ezeken a területeken 24 óra alatt több mint 10 centiméter hó is hullhat. Hétfő reggel már csak északkeleten valószínű gyengülő intenzitású havazás. Estétől viszont nyugaton ismét havazás kezdődik.

Ha érdekes volt a cikk nyomj egy ?lájkot?! icon smile Az áramot is a savanyúkáposztából nyerik                                                                        Nézd meg a többi új cikkünket is!